ЖИТТЯ

Автомобіль, спорядження та багато їжі: як волонтери із Переяслава допомагали захисникам останнім часом

У Переяславі волонтери й надалі допомагають військовим. Як саме?

У Переяславі активно допомагають ЗСУ. Волонтери та просто небайдужі люди протягом останніх днів зібрали та передали захисникам багато необхідного: автомобіль, прилад нічного бачення, окопні свічки, засоби гігієни, смаколики, страви швидкого приготування та інше. Деталі розповідає Інформатор.

ГО “4.5.0. ПЕРЕЯСЛАВ”

Волонтерська організація “4.5.0. Переяслав” придбала для земляка, який боронить Україну у третій штурмовій бригаді, речі, які він втратив при пораненні та відході до своїх позицій. Купили компас, повербанк, набір “кішок” для розмінування, рюкзак, шолом та балістичний захист у РПС. Згодом докупили прилад нічного бачення та активні навушники.

Окремо очільник “4.5.0. Переяслав” Руслан Стародуб подякував жителям села Вовчків, які на благодійному концерті народного аматорського ансамблю української пісні “Веселка” зібрали 12 тисяч 730 гривень.

9 березня Стародуб повідомив, що організація придбала за донати автомобіль для земляка, який виконує бойові завдання на Бахмутському напрямку. Значно допомогли у зборі канадські друзі волонтера, які перерахували 30 тисяч гривень. Ще 25 тисяч 670 гривень зібрали на молитовному сніданку в Переяславі. Авто стане помічником у доставленні необхідних ресурсів, евакуації поранених та виконанні багатьох критично важливих завдань.

ІННА МАРЧЕНКО

7 березня волонтерка Інна Марченко повідомила, що актор Павло Вишняков передав для бійців приємні подарунки: турнікети, бліндажі, медикаменти. Також розповіла, що небайдужі передали захисникам пончо від тепловізорів, газові балони, “зігрівайки”, повербанки, активні навушники з кріпленням, маленькі спиртові свічки та інші необхідні речі.

11 березня Марченко подякувала переяславцю Владиславу Ковернику за те, що він оплатив запчастини для автомобілів військовим.

ВО “ПЕРЕЯСЛАВ”

Волонтерське об’єднання “Переяслав” 4 березня на прохання Марії Батіщевої, сестри захисника-земляка Ігоря Коротченка, передало воїнам на Луганський напрямок всі види власних готових страв, а також швидкі перекуси. Додали вологі серветки, мазь від обвітрювання, еко-чаї, чорний чай, чай “Вітамінчик”, ментолові цукерки. Ще передали 4 коробки окопних свічок, зроблених колективом та учнями Великокаратульської гімназії. 5 березня передали гостинці двом військовим із Переяслава на Сумський та Ізюмський напрямки.

6 березня волонтерки провели командне фасування страв для захисників. Приготували 84 пакети готового капусняку, борщу з квасолею, налисників із м’ясом. Розфасували 75 пачок “Переяславських гостинців” з енергетичними батончиками, сухими перекусами та цукерками, 300 пакетиків еко-чаїв. Окремо волонтерки приготували 27 банок салату з буряка, посушені яблучні чипси, зробили моркву по-корейськи, принесли коробку енергетичних батончиків та засобів гігієни для воїнів. Закупили печиво для фасування.

7 березня волонтерки на прохання дружини військового Олександра Некоза спакували йому та побратимам, що захищають Україну на Харківському напрямку, 4 коробки гостинців та готових страв. А 8 березня передали волонтерці Інні Марченко 15 коробок зі стравами та смаколиками. Їх вона відвезла на Схід. Натомість, Марченко разом із Миколою Швиденком завезли організації трави до еко-чаїв та крупи.

10 березня організація підбила підсумки чергового фасування страв для захисників. Приготували 159 реторт-пакетів: 48 з голубцями, 40 із картоплею з м’ясом, 29 із тюфтелями, 20 із налисниками, 20 із гречкою та 2 пробні пакети із солянкою. Розфасували 97 гостинців із сухими перекусами та цукерками, 44 пакунки чаю “Вітамінчик”. Окремо волонтерки приготували 23 баночки паштету та 19 із салатом з буряка. Також насушили яблучні чипси, закупили сухофрукти для фасування.

“НЕСКОРЕНІ”

Волонтерська команда “Нескорені” 2 березня завдяки небайдужим зібрала та передала продукти харчування на Схід: овочі, картоплю, консервацію, мед. Також передали 6 великих посилок зі стравами швидкого приготування безпосередньо від команди.

4 березня очільниця команди Ольга Дрига повідомила, що передали “Переяславські посилки підтримки”, зокрема страви швидкого приготування, для рідних захисників та волонтерам, які збиралися на Схід. Також окремо вислали посилки воїнам на позиції.

8 березня волонтерки команди “Нескорені” провели чергове фасування страв швидкого приготування. Приготували 500 індивідуальних порцій ягідно-фруктово-горіхові суміші, 450 подвійних порцій вермішелевого супу з овочами та зеленню, 400 індивідуальних порцій гречаної каші “Козацька” з грибами та овочами, 400 індивідуальних порцій каші кускус із овочами, 400 індивідуальних порцій вівсяної каші з ягодами та фруктами на основі сухого молока, 300 індивідуальних порцій гарбузової каші з кукурудзяними пластівцями.

Нагадаємо, що нещодавно журналісти Інформатора побували у гостях у волонтерського об’єднання “Переяслав”. Репортаж звідти – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору