ЖИТТЯ

У Переяславі для 20 дітей з особливими потребами влаштували майстер-клас із ліплення глини

У Переяславі діти з особливими потребами взяли участь у проєкті “Таємниця глини”. Як це було?

12 березня у приміщенні музейних фондів НІЕЗ “Переяслав” 20 дітей з особливими потребами взяли участь у проєкті “Таємниця глини”. Це стало можливим за ініціативи Центру соціальних служб у співпраці із заповідником, повідомили на сайті міської ради, передає Інформатор.

Як йдеться у повідомленні, внаслідок обмежень у пересуванні, самообслуговуванні, спілкуванні та контролі за своєю поведінкою розвиток творчих навичок цих дітей залежить від корекційно-розвиваючої роботи. Старша наукова співробітниця науково-дослідного відділу історичного краєзнавства Наталія Ревега розповіла дітям про гончарство, як один із найдавніших видів народного мистецтва, який має інформацію про давній побут українців.

Діти розглянули виставку посуду, іграшок, кахлів та підсвічників, виготовлених із гончарної глини. А на майстер-класі разом із Тетяною Винагородською, Вікторією Литвишко та Сабріною Ревегою власноруч виготовили декоративні блюдечка, розмалювавши їх яскравими фарбами. Гончар Олександр Іващенко розкрив деякі секрети свого ремесла, допоміг відчути глину як живий матеріал та зі звичайного шматочка створити підсвічник.

У Переяславі для дітей з особливими потребами провели майстерклас з ліплення глини

У проєкті взяли участь 20 дітей

Гончар Олександр Іващенко допоміг дітям створити підсвічник

Вироби дітей

Нагадаємо, що 9 березня у Переяславі почали знімати особливий проєкт Миколи Томенка. Деталі – тут.

Фото: сайт Переяславської міської ради

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору