ЖИТТЯ

В університеті Переяслава нагородили добровольців та волонтерів

У переяславському університеті відзначили День добровольця. Як це було?

14 березня в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі провели урочистості з нагоди Дня українського добровольця. Під час них відзначили добровольців та волонтерів Переяславської громади. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт університету.

Відзнакою Вченої ради університету, медаллю “Волонтер України” нагородили Андрія Радзієвського, Руслана Стародуба, Інну Марченко, Катерину Канівець, Наталію Тулінову, Бориса Хомчика, Владислава Зубковського, Софію Горобченко, Максима Левченка, Оксану Луцик та Марину Калашник.

Нагороди добровольцям громади від Бориспільської районної ради передав депутат Юрій Бобровнік. Близько сотні нагород представники Добровольчого формування №2 Переяславської територіальної громади отримали з рук командира Олега Ворошиловського.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко на заході пригадав перші дні повномасштабного вторгнення, коли над Переяславом нависала безпосередня загроза, а ворог був у 20 кілометрах від міста. Згадав історію ДФТГ №2, яке згуртувалося навколо університету, а його першими членами стали саме сковородинівці – викладачі, студенти, випускники закладу.

“Багато з тих хлопців, які у перші дні війни прийшли до університету і стали до лав формування, нині служать у Збройних Силах України, багато хто отримав поранення. Ви знаєте, що ми їм допомагаємо. Попередній командир ДФТГ №2 Олександр Дронь теж нині служить – хай його минають кулі і все буде добре. Хочеться подякувати й чинному командиру формування Олегу Ворошиловському, якого сьогодні офіційно представив міський голова. Покладаємо на нього великі надії”, – сказав ректор університету Віталій Коцур.

Нагадаємо, що у Переяславі й надалі активно допомагають ЗСУ. Що робили волонтери протягом останніх днів, дізнавайтесь за посиланням.

Фото: сайт університету

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору