ЖИТТЯ

У Переяславі в кіоску продавали цигарки без відповідної ліцензії: який вирок суду

У Переяславі в кіоску продавали цигарки без відповідної ліцензії. Який вирок?

У Переяславі продавчиня кіоску продавала тютюнові вироби без марок акцизного податку. 23 лютого правоохоронці вилучили у неї 11 пачок сигарет Bond, 23 пачки сигарет Marlboro, 10 пачок сигарет Marlboro Touch, 29 пачок сигарет Camel. 12 березня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

На судове засідання жінка не прибула. Надіслала заяву, в якій вину у вчиненому правопорушенні визнала. Справу просила розглянути без неї. Цигарки, які вона продавала, не містять марок встановленого зразка, що підтверджують сплату акцизного збору.

Обставин, що обтяжують чи пом’якшують відповідальність, не встановили. Суд визнав жінку винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 156 (Порушення законодавства про захист прав споживачів). Наклав адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3 тисячі 400 гривень. Також із неї стягнуть судовий збір 605 гривень 60 копійок. Вилучений товар постановив конфіскувати.

Постанову можна оскаржити протягом десяти днів з дня її винесення.

Нагадаємо, що у Переяславі жінка крала товар у супермаркеті, після другого разу її затримала охорона. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору