ЖИТТЯ

У Переяславі жінка незаконно заволоділа коштами ломбарду майже на чверть мільйона гривень: їй загрожує до 8 років ув’язнення

У Переяславі працівниця ломбарду незаконно заволоділа 240 тисячами гривень. Деталі. 

У Переяславі оперативники Бориспільського управління поліції викрили злочинну діяльність 24-річної працівниці ломбарду, яка за допомогою напрацьованої “схеми” заволоділа коштами установи майже на чверть мільйона гривень. Поліція Київщини повідомила їй про підозру. Про це повідомили на Facebook-сторінці поліції Київської області, передає Інформатор.

Правоохоронці встановили, що жінка в період з жовтня 2023 року по січень 2024 року без наявності предмету застави складала підроблені документи та укладала фіктивні договори, вказуючи неправдиві відомості про передачу майна під заставу. Таким чином привласнила кошти на суму понад 240 тисяч гривень.

За фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану, за процесуальним керівництвом Бориспільської окружної прокуратури, слідчі Бориспільського управління поліції повідомили зловмисниці про підозру за ч. 4 ст. 191 ККУ (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні вчинені у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану).

Жінці загрожує до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що 14 березня у Переяславі чоловік хотів отримати 13 тисяч гривень допомоги, натомість втратив 26 тисяч. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору