Переяслав Перейти на сайт

На якому етапі будівництво укриття у п’ятій гімназії Переяслава

У Переяславській гімназії №5 будують нове укриття. Яка зараз ситуація?

Восени минулого року розпочалося будівництво протирадіаційного укриття для школярів Переяславської гімназії №5 та цивільного населення. Зараз там вже завершили бетонні роботи та утеплення зовнішніх стін. Будівництво виконують державним коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Про це 18 березня повідомили на сайті Київської обласної військової адміністрації, передає Інформатор.

У повідомленні йдеться, що підрядник спочатку провів підготовчі роботи з розчищення території та розробки котловану. Згодом будівельники розпочали виконання монолітних робіт та зведення каркасу майбутнього сховища. Тепер вже завершили бетонні роботи та утеплення зовнішніх стін. Фахівці працюють над зведенням цегляних перегородок всередині.

“Проєктом передбачено облаштування та оздоблення приміщень всередині укриття, благоустрій прилеглої території. Будівництво буде виконане з дотриманням вимог безбар’єрності. Передбачено встановлення вертикального підіймача для людей з інвалідністю”, – повідомляють у КОВА.

Також зазначили, що нове укриття розраховане на одночасне перебування до 200 людей. Будівництво сховища дасть можливість забезпечити очне навчання в одну зміну. Крім того, новим укриттям за потреби зможе користуватися і цивільне населення мікрорайону.

На серпневій сесії міської ради Переяслава у 2023-му голова Вячеслав Саулко говорив, що це укриття, коли добудують, буде найкращим у громаді. При цьому, кошти повинні були реалізувати до кінця року, тож до 2024-го роботи не мали б затягнутися.

Нагадаємо, що 15 березня у Переяславі відкрили оновлений молодіжний центр “Зустріч”. Що там змінилося та скільки коштував ремонт, дізнавайтеся тут.

Фото: сайт КОВА

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.