ЖИТТЯ

Над Україною збили 17 із 22 ворожих дронів: ППО працювала і на Київщині

Росіяни вчергове атакували Україну з повітря. Які наслідки?

У ніч на 18 березня російські війська випустили п’ять зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Харківщині, дві керовані авіаційні ракети Х-59 по Сумщині та 22 ударні БпЛА типу Shahed. 17 дронів збили у межах Київської, Полтавської, Хмельницької, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Вінницької, Запорізької та Рівненської областей. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській області тривога тривала понад дві години. Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не було. Ніхто не постраждав. Про це сповістили у Київській обласній військовій адміністрації.

Звуки вибухів чули в Кременчуцькому районі на Полтавщині, розповів очільник обласної адміністрації Філіп Пронін. За його словами, постраждалих та руйнувань інфраструктури в області не зафіксовано.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак казав про збиття 2 ударних дронів у Криворізькому районі. У самому Кривому Розі уламки БпЛА впали на п’ятиповерхівку. Там пошкодило дах і сталося загоряння. Однак постраждалих немає.

Водночас у Кіровоградській області російські “шахеди” вдарили по території Олександрійського району, писав очільник ОВА Андрій Райкович. Там зафіксували влучання на приватних об’єктах промисловості. Від вибухів пошкоджено також житлові будинки навколо, де вибито вікна й побито дахи.

На Хмельниччині сили ППО знешкодили один БпЛА типу Shahed, йдеться в повідомленні голови обласної ОВА Сергія Тюріна. Утім, внаслідок атаки в області постраждала жінка 1976 р.н. Її шпиталізували з травмою правого плеча та обличчя, її життю нічого не загрожує. Також під час атаки пошкоджено приватний будинок.

Нагадаємо, що вночі 15 березня над Україною збили 27 дронів. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору