ЖИТТЯ

Ракетна атака 24 березня: які наслідки на Київщині та в інших регіонах України

Росіяни атакували Україну дронами та ракетами. Які наслідки?

У ніч на 24 березня російські окупанти атакували територію України 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків Енгельс – рф.) та 28-ма ударними БпЛА типу “Shahed” (райони пусків Приморсько-Ахтарськ – рф., мис Чауда – Крим). Сили ППО збили 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА “Shahed-136/131” у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

ЯКІ НАСЛІДКИ У КИЄВІ ТА КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ?

Начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко повідомив, що це вже третій масований ракетний удар по Україні за останні чотири доби. І другий – по Києву. Противник вкотре застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Пуски відбулися з району енгельса, саратовської області. Повітряна тривога в столиці тривала понад 2 години. На Київ ракети заходили групами, з північного напрямку.  За попередніми даними, в столиці без постраждалих та руйнувань.

  • у Деснянському районі уламки впали на територію лісових насаджень.
  • у Шевченківському районі – на територію паркової зони та на територію житлової забудови. Зафіксовано пошкодження фасаду багатоповерхового житлового будинку. Без загоряння.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що влучання в об’єкти житлової та критичної інфраструктури відсутні. Постраждалих від ракетної атаки немає. Падіння уламків збитих цілей зафіксовані у трьох районах області. В одному з населених пунктів уламки впали на територію автомийки. Пошкоджена лінія електропередач, що проходить поруч з мийкою. Внаслідок цього понад 400 домоволодінь залишилися без електроенергії. Енергетики вже працюють над відновленням постачання світла. Ще в одному населеному пункті уламками пошкоджено дитячий майданчик на території приватного домоволодіння. В іншому місці – уламки впали на відкритій місцевості поза межами населених пунктів.

ЩО В ІНШИХ РЕГІОНАХ УКРАЇНИ?

Внаслідок атаки по Львівщині, у місті вдалося уникнути прильотів, однак в області є влучання. Там пошкоджено один з об’єктів інфраструктури, виникла пожежа. Зараз вогнеборці працюють над усуненням загоряння. Росіяни запустили по Львівщині 20 ракет та 7 “шахедів”. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий та голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Також окупанти вночі атакували й Кривий Ріг. Внаслідок падіння уламків у місті зазнали пошкоджень тепломережі та лінія електропередач. Перепади напруги спричинили відключення декількох котелень, що призвело до відсутності опалення у: 6 лікарнях, понад 150 навчальних закладах, 3 тисячах житлових будинках. Загалом без тепла залишились 76 тисяч людей. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Нагадаємо, що у ніч на 21 березня росіяни атакували територію України крилатими та балістичними ракетами. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору