ЖИТТЯ

У Переяславі чоловік обікрав свого колегу, поки той хворів: що вирішив суд

У Переяславі чоловік викрав робочі інструменти свого колеги. Як його покарав суд?

Торік 12 грудня у Переяславі раніше судимий місцевий чоловік викрав робочі інструменти свого напарника із квартири, де вони робили ремонт. Він забрав акумуляторний шурупокрут, лазерний рівень з футляром та зарядним пристроєм та електричний перфоратор і здав все це до ломбарду. Таким чином завдав колезі матеріальних збитків на суму 3 тисячі 306 гривень. 19 березня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Постраждалий на суді розповів, що його обікрали, коли він був тимчасово непрацездатним та проходив курс лікування. Подав позов про відшкодування майнової (3 тисячі 306 грн 80 копійок) та моральної шкоди (30 тисяч гривень).

Обвинувачений визнав свою вину. Сказав, що мав вільний доступ до квартири, оскільки проводив там ремонт. Скористався відсутністю колеги та викрав його інструменти, які потім здав до ломбарду в Переяславі. Пояснив це тяжким матеріальним станом та необхідністю прожити без наявності законних джерел доходу. Хотів після отримання грошей за ремонт у цій квартирі викупити з ломбарду речі постраждалого, однак не встиг цього зробити, бо його викрили. Попросив суворо його не карати, не призначати покарання, пов’язаного із позбавленням волі, зважаючи на захворювання, яке має останні 7-8 років, та необхідністю отримувати терапію для забезпечення функціонування своєї імунної системи.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Однак звільнив від його відбування, встановивши іспитовий термін на 2 роки. Стягнув на користь постраждалого 3 тисячі 306 гривень 80 копійок майнової шкоди. Позов на відшкодування моральної шкоди суд задовольнив частково – на 5 тисяч гривень. Також обвинувачений має покрити державі витрати у 300 гривень за проведення експертизи.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його винесення.

Нагадаємо, що у Переяславі в кіоску продавали цигарки без відповідної ліцензії. Яким був вирок суду, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору