ЖИТТЯ

Україна побореться з Ісландією за вихід на чемпіонат Європи з футболу: де дивитись матч та хто фаворит

Україна та Ісландія зійдуться у матчі за путівку на Євро-2024. Зібрали все, що варто знати.

Збірній України залишається зробити один крок до Євро-2024. У фіналі плей-оф кваліфікації на європейську першість підопічні Сергія Реброва зіграють з командою Ісландії. Номінально домашній матч для України пройде 26 березня у польському Вроцлаві на стадіоні “Тарчинські Арена”. У попередньому раунді Україна у важкій грі здолала збірну Боснії та Герцеговини, водночас Ісландія розгромила Ізраїль. Про це повідомляє Інформатор Україна.

Україна вигризла путівку у фінал плей-оф

У грі з Боснією та Герцеговиною Україна була фаворитом, однак навіть сам тренер Сергій Ребров прогнозував важку гру. Перший тайм у боснійській Зениці пройшов без голів, гра була важка та дуже в’язка. У другому таймі господарі повели в рахунку, Дедіч прострілив на дальню штангу, а Матвієнко переправив м’яч у свої ворота.

Згодом боснійці почали дуже артистично тягнути час. Однак футбольна карма існує. На 85-й хвилині після виходу на заміну Роман Яремчук зрівняв рахунок. Згодом через три хвилини Яремчук виконав навіс на Довбика, який замкнув його головою. В підсумку, Україна перевернула матч та виграла дуже важкий поєдинок.

  • БіГ – Україна 1:2

Голи: Матвієнко (57, аг), Яремчук (85), Довбик (88).

Ісландія розгромила Ізраїль

Суперником у півфіналі плей-оф для Ісландії була збірна Ізраїлю. Матч вийшов доволі насиченим. Головною подією у грі можна назвати червону картку для гравця Ізраїля Ревіво на 73-й хвилині. Після вилучення Ісландія добила суперника. Водночас Гудмундссон відзначився хет-триком.

  • Ізраїль – Ісландія 1:4

Голи: Захаві (31, пен.), Гудмундссон (39, 83, 87), Трейстасон (42).

Ребров прокоментував майбутню гру з Ісландією

Після перемоги у матчі з БіГ Сергій Ребров поділився думками щодо майбутнього поєдинку з ісландцями. За словами тренера, гра в Польщі матиме зовсім інший характер. Українські вболівальники підтримають нашу збірну.

“Так, ми переглядали ісландців. Проте зараз буде зовсім інша гра. Ми гратимемо в Польщі, де буде чимало наших вболівальників. Я впевнений, буде заповнений стадіон, усі чекатимуть гри. Передусім футболісти повинні відновитися, це дуже важливо зараз. Попереду буде інша гра та інший настрій для наших хлопців”, – розповів Сергій Ребров.

Головний коуч “вікінгів” Оге Харейде висловився щодо майбутньої гри з Україною. Тренер поспівчував українцям, які страждають від війни: “Я співчуваю українцям, які сильно страждають через війну. Моя донька прийняла у себе в будинку біженців з України. Мені шкода їх, тому що їм довелося тікати зі свого дому через напад росії. Жахливо, що таке відбувається у сучасному світі”, – заявив Харейде.

Хто є фаворитом у грі, на думку букмекерів?

На думку букмекерських експертів, Україна є абсолютним фаворитом у майбутньому поєдинку.

WilliamHill

  • Перемога України – 4/9;
  • Нічия – 10/3;
  • Перемога Ісландії – 13/2.

Компанія Vbet Ukraine

  • Перемога України – 1,48;
  • Нічия – 4,50;
  • Перемога Ісландії – 7,90.

Компанія Favbet Україна

  • Перемога України – 1,50;
  • Нічия – 4,40;
  • Перемога Ісландії – 7,70.

Де дивитися поєдинок Україна – Ісландія

Вболівальники зможуть переглянути матч Україна – Ісландія в прямому ефірі на місцевих телеканалах Суспільного (наприклад, Суспільне Одеса, Суспільне Івано-Франківськ). Гру також транслюватиме медіасервіс MEGOGO. Початок матчу – о 21:45 за Києвом.

Нагадаємо, що на Переяславщині планують провести чемпіонат з мініфутболу “Ліга дворів”. Як взяти участь, дізнавайтесь за посиланням.

Євгеній Назаренко, Інформатор Україна

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору