ЖИТТЯ

У Переяславі судили працівницю ломбарду, яка привласнила майже чверть мільйона гривень: який вирок

У Переяславі працівниця ломбарду незаконно заволоділа майже 250 тисячами гривень. Як її покарав суд?

Із жовтня 2023-го до січня 2024 року працівниця ломбарду в Переяславі завдяки напрацьованій “схемі” заволоділа майже 250 тисячами гривень, які належали закладу. Вона без наявності предмету застави складала підроблені документи та укладала фіктивні договори, вказуючи неправдиві відомості про передачу майна під заставу, а потім забирала гроші собі. 4 квітня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Обвинувачена уклала угоду з прокуратурою та повністю визнала свою вину. Представник постраждалої сторони попросив задовольнити цивільний позов до обвинуваченої про відшкодування матеріальної шкоди на суму 172 тисячі 209 гривень 98 копійок, підтвердив відшкодування нею частини завданої шкоди – на 70 тисяч гривень.

Суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) та призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Однак звільнив від його відбування, встановивши іспитовий термін на 2 роки з позбавленням права займатися фінансово-кредитною діяльністю на 1 рік. Також вона повинна повністю виплатити матеріальну шкоду 172 тисячі 209 гривень 98 копійок.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його оголошення.

Нагадаємо, що у Переяславі п’яний водій пропонував поліцейським 200 доларів хабаря. Що вирішив суд, дізнавайтеся за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору