ЖИТТЯ

Мера Переяслава Вячеслава Саулка обурили жарти про нього від Ігоря Ласточкіна та “Ветеранів космічних військ”

У Переяславі виступили Ігор Ласточків та “Ветерани космічних військ”. Їхні жарти обурили Вячеслава Саулка.

13 квітня в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі виступили відомі українські гумористи “Ветерани космічних військ” та Ігор Ласточкін. Зібралася повна зала глядачів, а всі гроші з квитків передадуть на потреби ЗСУ. Загалом зібрали близько 200 тисяч гривень, за них закуплять дрони-камікадзе для підрозділів ГУР. Про це повідомили на сайті університету, передає Інформатор.

Як йдеться у публікації вишу, майже двогодинний виступ артистів проходив у форматі імпровізації. “У кожному з міст він передбачає гострі й, не зрідка, “чорні” жарти не тільки на загальнонаціональні теми, а й місцеву тематику – на це завжди є запит глядачів, які, як правило, самі є “замовниками” таких жартів, вигукують референси із залу та підхоплюють ці ідеї оплесками у кілька сотень пар рук. Так було і в Переяславі”, – зазначили у повідомленні.

Частину свого виступу ВКВ та Ласточкін на замовлення глядачів присвятили міському голові Переяслава Вячеславові Саулку. Деякі епізоди з їхньої імпровізації переяславці публікували у соцмережах. Скажімо, депутат Бориспільської районної ради Юрій Бобровнік кілька відео виклав на своєму YouTube-каналі.

15 квітня Вячеслав Саулко написав у Facebook, що вважає жарти про себе на цьому концерті “низькосортними та недолугими”, а також дорікнув університету, який запросив артистів: “Викликає огиду та розчарування нещодавній “розважальний” захід в університеті, який влаштували “Ветерани космічних військ” та Ігор Ласточкін. У той день, коли я вручав сповіщення рідним про загибель нашого воїна Сергія Степаненка, звучали низькосортні та недолугі жарти про мене. У той день, коли лилися сльози рідних, “професор” Бобровнік із єхидною посмішкою поширював пласкі жарти, пов’язані зі мною.

Я оминув би це стороною, оскільки в Україні свобода слова й кожен може озвучувати те, що йому подобається. Однак дивно, що у стінах місцевого університету, з яким ми співпрацюємо і завжди допомагаємо, озвучуються речі, які, на мою думку, є неприйнятними, як мінімум, з моральної точки зору”.

Також Саулко опублікував фото Ігоря Ласточкіна поруч із російським коміком Азаматом Мусагалієвим і написав: “Фото, як нагадування, де саме з 2014 по 2018 заробляв гроші комік Ласточкін. Це російське шоу “однажди в росії”. Висновків не буде. Життя розставить усе по своїх місцях”.

Ігор Ласточкін прийшов у коментарі під цим дописом. Запитав про сакури, придбані коштом міського бюджету, а також додав, що ще із 2014 року закуповував для української армії автомобілі та дрони.

Зараз цих та багатьох інших негативних щодо Саулка коментарів під дописом не видно. Користувачі на це звернули увагу.

Університет у своїй публікації про захід дав відповідь на претензію від Вячеслава Саулка: “Зважаючи на суперечливу реакцію міського голови та суспільства, які подекуди мали місце у соціальних мережах протягом сьогоднішнього дня, ще раз зауважимо, що Університет Григорія Сковороди в Переяславі став саме майданчиком для цього заходу, а у запрошенні колективу, найперше і виключно, переслідував благодійну мету й здійснив спробу подарувати позитивну рефлексію сковородинівцям та місцевим жителям, зокрема присутнім у залі захисникам, у ці складні часи. УГСП не несе відповідальності за зміст жартів, висловлених коміками під час виступу, тим більше у такому суперечливому форматі як імпровізація, який передбачає комунікацію із залом, де колектив відповідає саме на його побажання і запити. У цей час ми закликаємо до єднання і точно не хочемо поляризувати напружене інформаційною повісткою денною суспільство”.

Щодо цієї ситуації ми опублікували у Telegram-каналі Інформатора два пости, які разом зібрали майже 200 поширень та з пів сотні коментарів. Відібрали кілька найпристойніших:

  • “Як неодноразово повторювали учасники “Ветеранів космічний військ” – це була імпровізація, яку склали люди з залу. Будучи там, як і частина людей Переяслава, можу підтвердити це. Коміки б не грали того, чого люди не вигукнули з залу і що не було б смішним. Висновки писати тут буде недоречно, бо я думаю, що і так все зрозуміло”.
  • “Я не зрозумів претензій до керівництва університету. Виступ був імпровізаційним, сценарій писали глядачі. Ніякої редактури від будь-кого”.
  • “Був би Саул розумнішим, то взагалі не акцентував би увагу на такому для нього прикладі. Ніхто б навіть і не помітили, що був гумор десь там із Саулкою”.

Нагадаємо, що у Переяславі днями розквітла скандальна алея сакур. Деталі – тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору