ЖИТТЯ

Зустрічі з видавцем та письменницею, виставка живопису та підготовка до Великодня: як провести цей тиждень у Переяславі

Як провести найближчі дні у Переяславі? Є кілька цікавих варіантів.

Цього тижня у Переяславі проведуть кілька цікавих подій. Ви зможете побувати на майстер-класах до Великодня, поспілкуватися з Іваном Малковичем про книгу в часи війни, а також зустрітися з українською письменницею Іриною Говорухою. Також варто відвідати виставку живопису “Що по-справжньому – те і вірно” з нагоди 95-річчя від дня народження Заслуженої художниці України Ганни Самутіної. Інформатор зібрав усі актуальні анонси.

Виставка живопису “Що по-справжньому – те і вірно”

Де: Переяславський центр культури та мистецтв (мистецька галерея)

Коли: з 15 квітня по 15 травня з 10:00 до 16:00

Ціна: безкоштовно

Запрошуємо відвідати виставку живопису “Що по-справжньому – те і вірно” з нагоди 95-річчя від дня народження Заслуженої художниці України Ганни Самутіної. Її офіційне відкриття відбудеться 15 квітня о 15:00.

Розмова з Іваном Малковичем “Українська книга в часі війни”

Де: Університет Григорія Сковороди в Переяславі, конференц-зала імені Василя Сухомлинського

Коли: 16 квітня, 11:40

Ціна: безкоштовно

До Університету Григорія Сковороди в Переяславі у рамках зустрічі у форматі “Open University” завітає відомий український поет, видавець, власник і директор видавництва “А-ба-ба-га-ла-ма-га” Іван Малкович. Спілкуватиметься зі студентами та всіма охочими на тему “Українська книга у часі війни”. Організатори запевняють, що зустріч буде теплою і невимушеною: “Безумовно, вона згуртує усіх наділених великою любов’ю до книги та поетичного слова, які росли з книжками, на яких стоїть веселий логотип “А-ба-ба-га-ла-ма-га”.

Презентація книг Ірини Говорухи

Де: Університет Григорія Сковороди в Переяславі, перший корпус, аудиторія 114

Коли: 18 квітня, 11:40

Ціна: безкоштовно

У четвер в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі у рамках проєкту “Клуб випускників університету” за ініціативи бібліотеки закладу відбудеться зустріч з блогеркою, українською письменницею та авторкою 15 романів й збірок Іриною Говорухою. Учасники заходу зможуть побачити та почути презентацію двох її найновіших книг: “Плахта” та “Велетень з блакитними очима”. Книги можна буде придбати та підписати у авторки.

МАЙСТЕР-КЛАС “Великодній кошик”

Де: Переяслав, вулиця Богдана Хмельницького, 20 (музей кобзарства)

Коли: 1-30 квітня, з 9:00 до 16:00

Ціна: безкоштовно, за попереднім записом (067) 868-36-34

Незабаром вся Україна відзначатиме свято Великодня. З цієї нагоди Національний історико-етнографічний заповідник “Переяслав” запрошує на такі майстер-класи: вибійка великодньої серветки, розпис великоднього печива, водіння кривого танцю.

 “Великодній дивограй”

Де: Переяслав, вулиця Шевченка, 6 (приміщення фондів НІЕЗ “Переяслав”)

Коли: 1-26 квітня

Ціна: безкоштовно, за попереднім записом (093) 948-63-15

НІЕЗ “Переяслав” запрошує на тематичні заходи до Великодня: великодні забави з крашанками, створення пасхальних композицій, майстер-клас з розпису писанки, створення пасхальних серветок у техніці розписи по тканині.

 

Нагадаємо, що Ганна Ляч із Переяслава випустила дебютну пісню “Місячне сяйво” та кліп до неї. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору