ЖИТТЯ

У Переяславі встановлять меморіальну дошку художниці Ганні Самутіній

У Переяславі встановлять меморіальну дошку художниці Ганні Самутіній. Виконком міськради надав дозвіл.

16 квітня на засіданні виконавчого комітету відділу культури і туризму Переяславської міськради надали дозвіл на встановлення меморіальної дошки Заслуженій художниці України Ганні Самутіній. Таким чином вшанують пам’ять мисткині, Почесної жительки Переяслава, приурочили це до 95-ї річниці від дня її народження. Розмістять дошку на фасаді будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 59, де жила Самутіна. Про це Інформатору розповів начальник відділу культури та туризму Валентин Шуткевич.

Шуткевич зазачив, що встановлять дошку найближчим часом, орієнтовно до кінця квітня. Її ще мають виготовити, а цим, скоріше за все, займатиметься “Фокус медіа”. Додав, що ініціювали встановлення меморіальної дошки Ганні Самутіній відділ культури та туризму й безпосередньо міська рада: “Ми організуємо відкриття відповідного формату, аби не просто “дошку почепили і все”. Все ж це шанована людина, Заслужена художниця України, ми маємо гідним чином її вшанувати”.

Ганна Самутіна народилася 1 травня 1929 року у селі Ташань (тепер Ташанська ТГ). Почесна жителька Переяслава з 2007 року. Міністерством культури і туризму України відзначена “За досягнення у розвиток культури і мистецтв”. Звання “Заслуженої художниці України” отримала 10 жовтня 2008 року. Померла 16 квітня 2009 року у Переяславі.

Нагадаємо, що 15 квітня у Переяславі відкрили виставку картин Ганни Самутіної. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору