ЖИТТЯ

Рятувальники Переяславщини закликали дотримуватися правил пожежної безпеки під час святкування Великодня

Рятувальники Переяславщини закликали дотримуватися правил пожежної безпеки під час святкування Великодня. 

В Україні наближається велике релігійне православне свято Великдень, яке цього року відзначатимуть 5 травня. Воно традиційно пов’язане не тільки з освяченням пасхальних страв, а й з масовим використанням відкритого вогню, зокрема свічок та лампадок. Тож під час його святкування варто особливо дотримуватись правил пожежної безпеки. На цьому наголосив головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС України у Київській області Олександр Бутенко, передає Інформатор.

Інспектор закликав громадян дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті та під час богослужінь. “Керівників релігійних громад просимо оглянути місця богослужінь та первинні засоби пожежогасіння. Зокрема недопущення горючих матеріалів поряд з місцями розміщення свічок”.

Також наголосив, що аби ті, хто після богослужінь будуть забирати свічки та лампадки до своїх домоволодінь не залишали їх без догляду та дотримувалися правил пожежної безпеки.

“ДСНС вітає всіх з наступаючим святом та просимо провести його безпечно”, – додав рятувальник.

Нагадаємо, що 8 квітня на Переяславщині горіли трава та чагарники. Детальніше – тут.

Яна Малишко

Відео: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору