ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: мультфільм “Кролик Петрик” повчальний для дорослих та дітей

Мультфільм “Кролик Петрик” чудовий варіант для сімейного перегляду, адже він щирий та повчальний. Стрічка однозначно варта перегляду.

У рубриці “Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, мультфільми, серіали та книги. Наша журналістка нещодавно подивилася пригодницький сімейний фільм з елементами мультиплікації “Кролик Петрик” (2018) створений за мотивами казок Беатрікс Поттер, англійської дитячої письменниці та художниці, знятий режисером Віллом Глак.

Винахідливий кролик вперше з’явився на сторінках книжок Беатрікс Поттер у 1902 році. Окрім видання казок, Поттер налагодила виготовлення супутніх товарів, серед яких іграшка кролик Петрик. Вона стала першим у історії офіційно запатентованим персонажем. Перенести пригоди улюбленця дітей на екрани взялися фахівці Sony Pictures Animation з США, Великобританії та Австралії.

За сюжетом, старого фермера містера МакГрегора усі кролик, на чолі з Петриком, вважають своїм ворогом, адже той колись вбив батька кролячого сімейства який крав в нього моркву. Коли старий вмирає від серцевого нападу, кролики вирішують, що більше ніхто і ніколи не буде заважати їм рвати томати і копати моркву.

Але радість гризунів виявляється передчасною. Будинок і сад переходять у спадок молодому Томасу, а оскільки його звільняють з роботи в магазині іграшок, Томас переїжджає в село і починає нещадну боротьбу зі злодійкуватими гризунами. Паралельно хлопець заводить роман сусідкою Беатріс, яка на біду Томаса обожнює лісових тварин, і особливо кроликів. Тож між тваринами та Томасом розпочалася справжня війна.

Кожен з героїв – як людей, так і звірів, повинен зрозуміти і поступитись чимось – щоб усі прийшли до злагоди та щасливого фіналу. Те, що відбувається на екрані дійсно вражає – логічні сюжетні переходи, відмінна операторська робота і головне – тим, що і діти, і дорослі знайдуть щось для себе. “Кролик Петрик” – мультфільм, що можна сприйняти на одному диханні, знятий щиро і майстерно, це та стрічка, що ідеальна для сімейного відпочинку, сподобається всім, думаю, і кроликам теж.

Можна казати про чудові декорації та просто неймовірну анімацію. Режисер Віл Глак, так сказав про своє захоплення персонажем: “Коли я був маленьким, мій батько читав мені казки про Кролика Петрика, – Я полюбив цього чудового героя, і коли у мене з’явилися свої діти, я почав читати знайомі казки їм. Найбільше в Кроликові мені подобається його хуліганська натура. Дізнавшись, що екранізацію творів Беатрікс Поттер дозволено, я зрозумів, що це чудова нагода оживити маленького пройдисвіта, згадати всі його витівки і познайомити з ними сучасних глядачів”.

Можу сказати, що відбір акторського складу логічно доповнює чисто англійську історію: пані Беату зіграла австралійська акторка Роуз Бірн, втіливши артистично багатий образ, а Томаса Григора – Донал Глісон, джентльмена старої школи, хоч і продавця. Власне, вони та актори другого плану, і, звісно, звірі, через манеру їх спілкування – ніби втілюють поняття “старої, доброї Англії”, приємного затишку і гармонії в буремному сьогоденні. Окремо слід сказати про український дубляж, на українську переведені усі пісні та діалоги, а за озвучку взялись зірки естради – так, головного героя Петрика, озвучив комік і телеведучий Євген Кошовий.

Нагадаємо, що минулого тижня в рубриці “Інформатор вихідного дня” наш редактор розповів про серіал “Хлопаки”. Матеріал читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору