ЖИТТЯ

В Україні фіксують значний дефіцит електроенергії: коли можуть бути аварійні відключення

В енергосистемі України виник значний дефіцит. Актуальні дані від “Укренерго”.

15 травня в енергосистемі України “Укренерго” зафіксувало дефіцит через похолодання. Запланували рекордний обсяг імпорту з максимальною потужністю, але компанія все одно вимушена обмежувати споживання електроенергії для запобігання аварій в енергосистемі. Тож при зростанні споживання у вечірні години з 18:00 до 23:00 прогнозує введення аварійних відключень побутових та промислових споживачів. Про це об 11:21 повідомили у пресслужбі “Укренерго”, передає Інформатор.

У компанії зазначили, що споживання через зниження температури знову зростало, а наявних обсягів імпорту, аварійної допомоги та обмеження споживання для його подолання було недостатньо. Тому із 6:40 до 8:30 застосовували контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України, за винятком Херсонської області.

Станом на 9:30 аварійні відключення скасували, енергоживлення споживачів відновили. Але 15 травня з 0:00 до 10:00 та із 16:00 до 0:00 для промислових споживачів діятимуть графіки обмеження потужності.

14 травня для подолання дефіциту в енергосистемі “Укренерго” застосувало графіки обмеження споживання для промисловості. Але через значне зростання споживання під час похолодання застосовувались контрольовані аварійні відключення побутових та промислових споживачів. Також для подолання дефіциту в енергосистемі застосували аварійну допомогу зі Словаччини, Румунії та Польщі.

Нагадаємо, що компанія XataNet ще до зими підготувалася до можливих блекаутів. Як мати постійний доступ до інтернету, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору