ЖИТТЯ

На Переяславщині з автомобіля неодноразово зливали нечистоти: його зупинили люди, розпочалось слідство

Між Студениками та Козловом неодноразово з автомобіля зливали нечистоти. Селяни зупинили його та викликали поліцію.

7 травня о 13:14 до поліції надійшло повідомлення від заступника голови Студениківської сільської ради Миколи Гудзя про те, що в полі між Студениками та Козловом селяни зупинили автомобіль DAF з бочкою. Із нього, мовляв, зливали нечистоти у силосні ями. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову ухвалу від 11 травня.

Того ж дня на місці події слідчо-оперативна група встановила, що до силосної ями та на землю зливали невідому хімічну речовину темного кольору. Вилучили три зразки цієї речовини. Також вилучили та помістили на спеціальний майданчик транспортний засіб. Допитали водія, який сказав, що зливав там відходи неодноразово, а вивозив їх із підприємства у Переяславі, де працює.

7 травня із 22:18 до 23:38 слідчі невідкладно провели обшук частини території підприємства. Виявлили та вилучили документацію, три зразки рідини чорного кольору зі специфічним запахом. Також під час обшуку встановили, що там же розміщується цех з виробництва хімічної продукції: жирних кислот, які утворюються внаслідок переробки відходів від виробництва олії. На території цеху виявили відстійники для зберігання відходів із бурою речовиною зі специфічним запахом, що схожа на ту, яку виявили на відкритому ґрунті біля Студеників.

Відповідно до інформації в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, власником території та нерухомого майна за цією адресою є ПАТ “Завод “Точмаш”, а частина території та приміщень використовується для виробничої діяльності ТОВ “ВЕСТНОРД ГРУП”. Власником автомобіля DAF, з якого зливали нечистоти, є один із засновників цього товариства.

11 травня суд задовольний клопотання прокурора щодо арешту майна, яке вилучили під час огляду місця події біля Студеників та обшуку на підприємстві у Переяславі. Ним можуть розпоряджатися лише уповноважені особи в рамках кримінального провадження.

Нагадаємо, що 13 травня у Переяславі 86-річна жінка, якій стало зле, не могла самостійно відчинити будинок. Деталі – тут.

Фото надали жителі села Студеники

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору