ЖИТТЯ

Чоловіка, який на Переяславщині збив на смерть жінку, засудили на 6 років: його захист подав апеляцію

На Переяславщині п’яний водій на авто збив двох людей, жінка загинула. Його засудили на 6 років позбавлення волі.

Торік 23 жовтня у Циблях (Циблівська ТГ) сталася смертельна ДТП. Водій в стані алкогольного сп’яніння та без права керування на автомобілі ЗАЗ-1102 збив 75-річну жінку, яка разом зі своїм 6-річним онуком їхала велосипедом у попутному напрямку. Його засудили на 6 років позбавлення волі. Про це повідомляє Інформатор.

Прокурори у суді довели, що 34-річний водій не надав перевагу в русі велосипеду на нерегульованому перехресті та зіткнувся з ним. Внаслідок цього несумісні із життям травми отримала велосипедистка, а її онук зазнав тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості. Суд першої інстанції засудив чоловіка до 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 8 років, згідно із ч. 3 ст. 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило до загибелі кількох осіб).

Як йдеться у повідомленні на сайті Київської обласної прокуратури від 23 травня, вказаний вирок суду захист обвинуваченого оскаржив у апеляційному порядку. Заслухавши доводи сторін, апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, залишив без задоволення апеляційну скаргу захисників, а покарання, призначене судом першої інстанції, – без змін.

Нагадаємо, що 22 травня на Бориспільщині потяг на смерть збив 9-річну дитину. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору