ВЛАДА

Зміни у “Слузі народу” в Переяславі: Алла Зленко склала депутатські повноваження, а Михайла Шамрая виключили із фракції

Алла Зленко склала депутатські повноваження. Які ще зміни у “Слузі народу”?

На сесії міської ради Переяслава 18 липня прийняли рішення про дострокове припинення депутатських повноважень Алли Зленко із партії “Слуга народу”. Вона попередньо написала відповідну заяву за власним бажанням. Про це повідомляє Інформатор.

Секретарка ради Лідія Оверчук, яка доповідала з цього питання, зазначила, що Зленко обгрунтувала це рішення зайнятістю на роботі (працює в університеті), через яку на громадську діяльність у неї не залишається часу. “А оскільки вона дуже відповідальна людина, то не може виконувати депутатські повноваження як-небудь. Тому вважає, що краще скласти повноваження, аніж не виконувати їх якісно”, – сказала Оверчук.

Самої Алли Зленко на сесії не було, бо цього дня приймала екзамен. Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко додав: “Дуже дієвий, активний депутат. Жодних зауважень до її роботи не було. Але її робота на викладацькій ниві потребує багато часу та відповідальності”.

16 депутатів проголосували “за” це питання.

Як повідомила Інформатору Лідія Оверчук, наступним за черговістю на виборах у партії “Слуга народу” є Сергій Сиворко. Міська рада має звернутися до міської територіальної виборчої комісії для прийняття рішення про визнання його обраним депутатом.

На початку цього ж засідання Саулко повідомив, що, згідно із рішенням фракції “Слуга народу”, депутата Михайла Шамрая виключили із неї. Відтепер він працює у раді як позафракційний. Зазначимо, що раніше він був головою цієї фракції. Потім його замінили на Олександра Матвієнка. Про це рішення Шамрай, як сам запевнив на одній із сесій, дізнався зі ЗМІ, коли сам перебував у лавах ЗСУ “за сотні кілометрів від Переяслава”. Відомо, що у нього віднедавна розпочалися публічні конфлікти із місцевою владою та деякими колегами з партії.

Нагадаємо, що торік у жовтні депутатські повноваження за власним бажанням склала Ірина Причіс зі “Слуги народу”. Замість неї депутатом став Олександр Матвієнко.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору