ВЛАДА

Михайло Шамрай дізнався зі ЗМІ, що більше не очолює фракцію “Слуги народу” в Переяславі

Михайло Шамрай заявив, що й надалі є головою депутатської фракції партії “Слуга народу” в Переяславі. Що відбувається?

На сесії міської ради Переяслава 22 лютого міський голова Вячеслав Саулко повідомив про зміну голови у депутатській фракції “Слуга народу”. Він сказав, що замість Михайла Шамрая фракцію очолив Олександр Матвієнко. А вже на сесії 21 березня Шамрай виступив перед депутатами та наголосив, що дізнався про цю “зміну” зі ЗМІ й продовжує бути головою фракції. Про це повідомляє Інформатор.

– На лютневій черговій сесії міської ради було проінформовано про зміну голови фракції “Слуга народу”, тобто тієї, у якій я депутат та є головою. Найцікавіше для мене, що цю інформацію я дізнався, перебуваючи за сотні кілометрів від Переяслава, лише через засоби масової інформації. У мене є прості запитання: чи демократично відбулася ця зміна голови фракції? Хто ініціював збори фракції та яким чином це все проходило? Я приходив у депутатство із принципом, що громада повинна розвиватися, але із цим скликанням депутатського складу ми отримали нелегкі часи. Нелегкі часи, тому що війна, яка триває, припала на нашу каденцію. Нам доводиться приймати складні рішення, не мені судити, чи вони правильні. Проте я переконаний, що кожен із нас хоче розвивати успішну громаду. Вважаю, що основна мета зараз – підтримка Збройних сил України. Я виконав свій конституційний обов’язок і з перших днів вторгнення приєднався до Збройних сил – скільки часу дасть Бог, стільки це робитиму. Тому я продовжую виконувати свої депутатські обов’язки, перебуваю головою фракції на цей момент. Якщо прийму рішення скласти ці повноваження, то повідомлю про це обов’язково, – сказав Михайло Шамрай.

Також він відповів на коментар Ірини Присіч зі “Слуги народу”, який вона публічно зробила, коли складала депутатські повноваження у жовтні минулого року. Тоді вона сказала таке: “Шамрая привів сюди міський голова. Так, у міського голови є помилки. Скажу вам, хто не працює, у того помилок немає, хто працює, завжди будуть помилки. Помилки – це наш досвід. Ну він же тебе привів? Хоч якась повинна бути повага! Неприємно це мені. А останній випадок взагалі… Депутати прийняли рішення допомагати нашим пораненим захисникам. І на сесії Шамрай додає до рішення слова “інші хвороби”. Ми ж на бюджетній комісії думали, що це гроші для тих, хто воює. А Шамрай ці гроші також отримав”.

– Ініціативна група депутатів у 2023 році запропонувала внести зміни до програми “Турбота” для її ефективнішої роботи, особливо з початком повномасштабного вторгнення. Тепер програма дає більше можливостей для військових нашої громади, які стали на захист територіальної цілісності країни. Військовий, який перебуває у лавах Збройних сил України, окрім поранень, каліцтв, контузій, також набуває серйозних захворювань, наприклад, серцево-судинних (інфаркти, інсульти), захворювання опорно-рухового апарату (хвороби суглобів, хребта), ниркова недостатність, діабет та інше. При тривалому лікуванні ці захворювання потребують значних фінансових витрат, але держава, на жаль, не всіх може забезпечити належним та ефективним лікуванням. На жаль, у мене сталося суттєве погіршення здоров’я. Після обстеження у військовому госпіталі я почув від лікарів вердикт про важку хворобу, з якою мені доведеться боротися. Лікування у закладах Міністерства охорони здоров’я та Міністерства оборони не дали належного результату, тому лікарі повідомили, що потрібні імпортні препарати, які держава забезпечити не може і вони є дорогими. Витративши фінансові резерви на лікування, як військовослужбовець, я звернувся із заявою за програмою “Турбота” та після засідання комісії отримав відповідні кошти на лікування, – пояснив Михайло Шамрай.

Після його виступу міський голова відразу перейшов до розгляду порядку денного. Прокоментувати це ніхто не забажав.

Нагадаємо, раніше ми досліджували, що нажили депутати міськради Переяслава у перший рік війни. Матеріал – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору