ЖИТТЯ

У браконьєрів вилучили риби на понад 34 тисячі гривень: у Переяславі також були порушення

Рибоохоронний патруль за два тижні викрив 75 правопорушень. Правоохоронці наклали штрафів на громадян на суму 7 922 грн.

З 16 по 31 грудня 2020 року головні державні інспектори Київського рибоохоронного патруля зафіксували 75 порушень. Правоохоронці склали 11 протоколів за вилов риби забороненими знаряддями лову, 49 – за порушення Правил рибальства, зокрема, за вилов риби на зимувальних ямах, 8– за незаконний збут чи придбання водних біоресурсів та один – за продаж риби, занесеної до Червоної книги України. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сторінку-фейсбук Київського Рибоохоронного Патрулю.

Протягом цього періоду у порушників вилучили 230 кг водних біоресурсів та 16 одиниць заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибним запасам, склали 34 374 гривень. Правоохоронці наклали штрафів на громадян на суму 7 922 грн.

Порушення зафіксовані на таких водоймах:
  • на Канівському водосховищі: у містах Київ, Переяслав, селах Вишеньки, Кийлів Бориспільського району, Балико-Щучинка, Стайки Кагарлицького району, Великий Букрин Миронівського району, Осещина Вишгородського району, Витачів Обухівського району Київської області, Григорівка та Бучак Канівського району Черкаської області;
  • на р. Тетерів: поблизу сіл Пилява Вишгородського району, Страхолісся та Горностайпіль Іванківського району Київської області;
  • на р. Рось: у смт Володарка, селах Половецьке Богуславського району, Мала Сквирка та Глибічки Білоцерківського району Київської області;
  • на р. Ірпінь та оз. Земснаряд, що в м. Ірпінь, р. Роська у м. Тетіїв, р. Здвиж в районi c. Гавронщина Макарівського району та забороненій зоні Київської ГЕС, що у м. Вишгород Київської області.

На Київщині з листопада минулого року діє заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. З 10 грудня встановлено заборону на вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах.

Нагадаємо, що правоохоронці зафіксували понад 11,5 тисячі майнових злочинів у Київській області за 11 місяців 2020 року.

Оксана Симоненко

Нагору