ЖИТТЯ

Вовчків “скинули” в першу лігу чемпіонату Переяславщини з футзалу

Команда Вовчкова із “Переяславом” могла не грати. Адже суперники у боротьбі за вищу лігу отримали технічні перемоги.

Сьогодні, 30 січня, у спортзалі педуніверситету відбувся останній тур у групі А чемпіонату Переяславщини з футзалу. Через те, що достроково припив змагання Гайшин, із цієї групи до вищої ліги кваліфікувалися п’ять команд. “Матадор”, “Переяслав” та BOSS раніше здобули право грати серед найкращих. За ще дві путівки мали поборотися Велика Каратуль, “Амер” та Вовчків. Про це повідомляє Інформатор.

Проте спортивної боротьби не вийшло. Команди, які вже не мали для себе інтриги, просто не з’явилися на матчі. Тож Велика Каратуль здобула технічну перемогу над Капустинцями (Черкащина), а “Амер” (Пологи-Чобітьки) — над BOSS (випускники університету). Таким чином у Великої Каратулі стало 13 очок, у “Амера” — 12, а у Вовчкова залишалося 9. Навіть якби вовчківчани виграли у “Переяслава”, не змогли б обійти “Амер”, адже в особистій зустрічі поступилися цій команді 4:7. Тож Вовчків не по-спортивному буквально “скинули” в першу лігу. А “Переяславу” він зрештою програв 8:9.

У ще одному матчі туру Циблі перемогли Демки (Черкащина) 5:4. А у перенесеному матчі Демки отримали технічну перемогу над Капустинцями. Тож підсумкова турнірна таблиця у групі А має такий вигляд: 1. “Матадор” (Переяслав) — 24 очки; 2. “Переяслав” — 17; 3. BOSS — 16; 4. Велика Каратуль — 13; 5. “Амер” — 12; 6. Вовчків — 9; 7. Циблі — 9; 8. Демки — 6; 9. Капустинці — 0.

У вищій лізі зіграють такі команди: “Матадор”, “Переяслав”, BOSS, Велика Каратуль, “Амер”, “Дружба” (Згурівка), “Кристал” (Яготин), “Дніпро” (Дівички). У першій лізі змагатимуться: Вовчків, Циблі, Демки, Капустинці, “Солонці STAR” (Переяслав), “Матадор-2”, “Солонці”, “Церера” (Студениківська ТГ). Матчі першого туру відбудуться вже завтра, 31 січня.

Нагадаємо, що чемпіонат відновився після локдауну лише сьогодні. Однак надалі діють жорсткі обмеження під час проведення змагань: у спортзал університету допускають лише дві команди, які грають між собою, та арбітрів, вболівальники побачити матчі наживо не можуть.

Віталій Усик

Нагору