ГРОШІ

Як витрачати менше грошей: шість простих порад

Кожен з нас бажає забезпечити собі комфортне, фінансово стабільне життя. Незалежно від того, якими є ваші пріоритети щодо матеріальних благ, гроші вирішують багато, тому слід вміти раціонально поводитися з ними. Для ефективного здійснення будь-якої фінансової діяльності варто вести облік доходів і витрат.

На практиці це може виявитися непростою справою. Запам’ятовувати витрати, збирати чеки, все записувати — виходить досить клопітно. Сильно полегшують завдання різні мобільні додатки і програми для обліку фінансів. Сьогодні Інформатор дасть шість простих порад, які допоможуть правильно розпоряджатися грошима.

Ходіть пішки за можливості. Якщо, вирушаючи на роботу, у магазин або в інших справах, ви завжди використовуєте свій автомобіль, маршрутку або таксі, на це у підсумку витрачається немало грошей. Якщо у вас є така можливість, спробуйте ходити пішки.

Купуйте в інтернет-магазинах. На що схожий ваш звичайний вихідний день? Йдете в супермаркет або на базар, щоб купити продуктів, але врешті-решт повертається додому з п’ятьма пакетами одягу, електроніки і косметики, які насправді вам не потрібні? Купуйте через інтернет — це дасть можливість ретельно досліджувати всі цінові пропозиції та зменшити ймовірність покупки імпульсивно.

Харчуйтеся вдома. Як часто ви їсте в кафе або ресторанах? Тільки в особливих випадках (дні народження та свята)? Або ж ви їсте тоді, коли не хочете готувати самі? Якщо другий варіант про вас, ймовірно, ви витрачаєте купу грошей у закладах харчування. Приготувавши їжу вдома, ви не тільки будете впевнені в страві, але й заощадите значну суму грошей кожен день.

Їжте менше м’яса. М’ясо — один із найдорожчих продуктів, на нього йде немала частина бюджету щомісяця. Ми не намагаємося звернути вас до вегетаріанства, але можна дещо обмежити вживання м’яса. Це добре і для здоров’я, і ​​для вашого гаманця!

Приймайте душ замість ванни. Прийняти ванну — просто ідеальний вибір для відпочинку і заряду енергії, чи не так? Але не забувайте, що це також досить дорого, оскільки ви використовуєте в три-п’ять разів більше води, ніж коли приймаєте душ. Надавайте перевагу душу, ванну залиште для особливих випадків.

Організуйте власні справи. Кожен раз, коли вам потрібно зробити багато справ: виконати деякі доручення, сходити в банк, купити продукти, відвідати лікаря або зустрітися з друзями — постарайтеся зробити все під час однієї поїздки. Дуже ефективний спосіб економити дорогоцінний час і гроші.

Нагадаємо, що в школах Бориспільського району планують ввести предмет “Історія Переяславщини”. Підручники мають підготувати в переяславському університеті.

Юлія Кравченко

Нагору