Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Чемпіонат Переяславщини з футзалу: “Амер” відправили до першої ліги, а результат першого матчу анулювали

Спочатку “Амер” потрапив до вищої ліги, не особливо туди прагнувши. Потім після першого туру його відправили у першу лігу.

Через те, що Гайшин відмовився від подальшої участі в чемпіонаті Переяславщини з футзалу через недостатню кількість гравців, у групі А до вищої ліги кваліфікувалися п’ять команд. П’ятим “щасливчиком” став “Амер” із Поліг-Чобітьок. Було очевидно, що він не дотягує класом до суперників, а розгром у першому турі від переяславського “Матадора” 9:2 лише підтвердив це. Однак вчора, 5 лютого, стало відомо, що Демки з Черкащини, які виступали в першій лізі, достроково припинили участь в чемпіонаті через проблеми з фінансуванням. Буквально відразу ж прийняли рішення “Амер” відправити восьмим учасником до першої ліги (команда не була проти), а у “вишці” залишилося сім команд. Про це повідомляє Інформатор.

Результат матчу “Матадор” – “Амер” анулювали, вважається, що переяславська команда в першому турі мала вихідний. Це вже друге серйозне відхилення від регламенту протягом цьогорічного чемпіонату. Раніше змінили формат проведення першості: відмовилися від плей-оф на користь дволігових змагань.

Після “тренувального” матчу з “Амером” “Матадор” в другому турі вищої ліги і в першому матчі для себе 6 лютого зустрівся із “Дружбою” зі Згурівки. Ці команди посіли перші місця у своїх групах під час відбіркового етапу. “Матадор” при цьому досі не втрачав очок. Але з “Дружбою” цього мало не сталося. Протягом усього матчу переяславцям доводилося наздоганяти: 0:1, 1:2, 2:3. Але кінцівку гри забрав саме “Матадор”, у підсумку 5:3 на його користь. Дівичківському “Дніпру” також довелося відіграватися у матчі із яготинським “Кристалом” із 1:2. А зрештою дніпряни перемогли 3:2. “Переяслав” прогнозовано розгромив Велику Каратуль 12:3.

Після двох турів у вищій лізі лідирують “Переяслав” та “Дніпро”, в яких по чотири очки. “Кристал”, “Матадор” та “Дружба” мають по три очки, однак у переяславців є гра в запасі. Одне очко та гра в запасі у команди BOSS (випускники університету). Велика Каратуль не набрала жодного очка і не факт, що набере.

“Амеру” потрапляння до першої ліги, схоже, не допомогло, адже й тут його розгромили. Капустинці (Яготинщина), які до цього не набрали жодного очка, каменя на камені не залишили від команди з Поліг-Чобітьок – 6:1. Вовчків переміг Циблі 5:3, а переяславські “Солонці” – “Солонці STAR” 4:1. “Матадор-2” познущався над “Церерою” (Студениківська ТГ) 11:3. Тут після двох турів впевнено лідирують “Матадор-2” та “Солонці”.

Завтра, 7 лютого, в третьому турі у вищій лізі зустрінуться: “Переяслав” – “Матадор”, BOSS – “Дніпро”, “Кристал” – Велика Каратуль. У першій лізі відбудуться такі матчі: “Солонці STAR” – “Матадор-2”, Капустинці – Циблі, “Церера” – “Амер”, Вовчків – “Солонці”.

Інформатор уважно слідкує за перипетіями чемпіонату Переяславщини з футзалу. Про те, як команди грали у першому турі, читайте за посиланням.

Віталій Усик

Нагору