ЖИТТЯ

Дороги Переяслава замітає снігом: жителі міста скаржаться

Переяслав знову замітає, а комунальники не справляються зі стихією. Основні дороги ще як-не-як розчищують, а от на околицях проїхати нереально.

Сьогодні, 9 лютого, зранку таксист розповідав нам, як його машину витягували зі снігу сусіди. Вони саме також розчищали свої автівки зі снігових заметів. Говорить, що основними дорогами Переяслава проїхати ще можна, а от у вулички заїхати нереально, хоча саме туди найчастіше викликають таксі. Інформатор зібрав найпоширеніші скарги переяславців у соцмережі Facebook.

У Facebook жителі міста переважно скаржаться, що дороги на конкретно їхніх вулицях не прочистили. Користувачка Аня Корпач близько десятої ранку написала, що не прочистили вулицю Крайню, прикріпила відео у підтвердження. Людмила Канарська о восьмій ранку зазначила, що не почистили вулицю Оболонну: “Коли хоч раз за снігопад почистять вулицю Оболонну”. У коментарях Марина Гудзовська написала: “Шанхай теж капець як замело люди і машини покидали серед дороги”. Яна Шеляг додала: “За 10 років, що я живу на Можайській, не разу тут не чистилося, як водії і таксисти вкатають так і пересуваємося”. Наталія Шинкаренко о восьмій ранку попросила у Facebook почистити на вулиці Дощовій (з перших номерів). Користувачка Valentyna Kravchenko о 9:30 написала: “Величезне прохання: очистити дорогу на Леваді, між вул. Набережна та Пугачова. Неможливо ні пройти, ні проїхати!”.

Ще вчора користувачка Леся Корнієнко поцікавилася у Facebook, чому не прочищаються маленькі вулички. Під цим дописом розпочався шквал коментарів про непрочищені дороги.

  • Людмила Канарская: “Оболонна 2б, 2в”.
  • Яна Хадченко: “Тарасівка”.
  • Маргарита Демчевська: “Набережна”.
  • Євдокія Глоба: “Провулок Літописний коли почистять?”.
  • Оксана Коломієць: “Набережна 8, у дворах жах”.
  • Зелезінська Валентина: “Вибачте, але вулицю, Короленка ні разу не чистили можна ноги поламати”.
  • Kolya Globa: “Верхня Поляна нераз…..”.
  • Людмила Довбня: “Вулиця Гімназійна – від Покровської до шлюзів, вул. Київська, №№ 1-5 (в”їзд із вул. Гімназійної між будинками №№ 38 і 40), пров. Тургенєва. До речі, провулок не чистили жодного разу, зазначену ділянку вул. Гімназійної і Київської – усього один раз, коли вперше пішов великий сніг”.
  • Оксана Градовська: “Річна, Гімназійна”.
  • Валентина Чемерис: “Ломана, В. Авраменка, Міщанська”.
  • Надя Омельченко: “Гостинну також до кінця прочистіть, авто сьогодні чистило тільки асфальт, ми кожного разу із сусідами лопатами чистим”.
  • Валентина Сехно: “Вишнева”.
  • Юрій Сергійович: “Гімназійна”.
  • Игорь Устименко: “Пугачева 9, двор, сплошной лед, почистить пожалуста”.
  • Алена Тесля: “Пасічна”.
  • Ніна Луцюк: “Вулиця та провулок Петра Дорошенка”.
  • Наталія Дахновська: “Район Борисівки, жодного разу, навіть по центральних вулицях, не проїхала очисна техніка. Маршрутка зламалася, воно і не дивно, по таких “дорогах” переміщатися… Діти не можуть повернутися у район із школи. Таксі теж відмовляються їхати, бо не доїдуть. Що далі???”.
  • Natasha Getman: “Вул. Сковороди її начало трактор заїжав один раз коли був перший сніг”.
  • Людмила Катрич: “Алексеева ні разу не чистилась, по Сонячній жахіття робиться”.
  • Світлана Крумка: “У Борисівці Костомарова не проїхать не пройти будь-ласка прочистіть”.
  • Нина Шевченко: “Одна одиниця снігоприбиральної техніки зламалася,стоїть на дорозі по вул. Ярмарковій”.
  • Андрій Іващенко: “При такому навантаженні – три трактори та дві машини диво не створять…. а щодо організації праці – то все залежить від ресурсів… як що його не вистачає – то його не домалюєш”.

Але є й люди, які дякують комунальникам за якісну роботу. Приміром, користувачка Mar’yana Shalayko-Voloshyn написала: “Жителі вулиці Зимова щиро дякують за очищені вулиці. Аж не віриться, що ми не чистимо дорогу лопатами, як кілька років тому”. У коментарях її підтримали користувачки Надежда Расюк (“Хочу також подякувати працівникам ВУКГ, які о шостій ранку вже чистили вул. Літню”) та Галина Глушко (“І я бачила як ще вночі тракторець чистив тротуар біля Альтицького мосту.. Молодці!!!”).

Зазначимо, що раніше начальник переяславського ВУКГ Віктор Коркач пояснював, що задіяна вся техніка підприємства: чотири трактори та дві машини. При цьому люди працюють майже без відпочинку.

Користувачка Mila Nabok з позитивом дивиться на ситуацію, що склалася: “Люди “плачуть”, що дороги від снігу не чищені, сама щодня подорожуючи по слизоті, усе ж таки не забуваю собі нагадувати, про свої літні печалі по всохлим Альті, Трубежу, Супої, криницям, бо сніг він напоїть наші річки, поля, дерева, і буде весна, буде життєдайна волога, а ми все це переживемо, наші пращури й не таке переживали”.

А Євген Левченко зняв іронічне відео у образі популярного ще під час останніх місцевих виборів Анатолія Звіздюка. У тексті-супроводі зазначив: “Я, як міцний господарник, з початком снігопаду дав розпорядження, щоб снігоочисна техніка працювала цілодобово, а бригада водіїв за свою мізерну зарплату щоб спали по декілька годин на добу. Дуже вдячний всьому своєму важконаселеному місту сільського типу, яке гадить цілодобово мене, мою команду і всіх, хто за пів ставки паше, як коняка. Ми вас теж ненавидимо від всього серця. І ми зі своєю командою однодумців обіцяємо, шо наступної зими точно лопатами будете самі вулиці загрібать, бо снігоприбиральну техніку цим снігопадом ми уграєм, спишем, а гроші покрадем”.

А поки фотограф Інформатора йшов на роботу, також відзняв кілька кадрів цьогорічної зими у Переяславі.

Двір біля будинку на Богдана Хмельницького, 42

Вулиця Шкільна

Перехрестя Шкільної та Грушевського

Вулиця контр-адмірала Лялька

Вулиця Грушевського

На Грушевського техніка працює

Перехрестя вулиць Грушевського та Богдана Хмельницького

Автівки на обочинах заважають якісно чистити дороги

Нагадаємо, що Інформатор вже писав про роботу комунальників у Переяславі. Зокрема, про чищення доріг та прибирання берегу річки Альта.

Віталій Усик

Фото: Андрій Дударь

Нагору