ЖИТТЯ

Що подивитися у День святого Валентина: ТОП романтичних фільмів

Настав час кохання та ніжності. Ввечері 14 лютого важливо приділити максимум уваги своїй коханій людині та переглянути романтичний фільм, з бокалом вина або іншого напою та улюбленими стравами. 

Інформатор рекомендує передивитись один із романтичних фільмів в цей особливий вечір.

“Сніданок у Тіффані”, 1961

Фільм, знятий за мотивами однойменної повісті Трумена Капоте, головну роль у якому зіграла Одрі Хепберн. Актриса зображує Голлі Голайтлі — наївну, ексцентричну дівчину, яка шукає багатого кавалера. Хепберн розцінила цю роботу як одну з її найскладніших ролей, оскільки вона була інтровертом. “Сніданок у Тіффані” був номінований у п’яти категоріях на премію “Оскар” і виграв дві з них. Американський інститут кіно у 2004 році вибрав стрічку як четверту найбільш пам’ятну в історії Голлівуду. У 2012 році Бібліотека Конгресу США визнала фільм “культурно, історично та естетично значущим” і відібрала його для зберігання в Національному реєстрі фільмів.

“Ла-Ла Ленд”, 2016

Фільм  “Ла-Ла Ленд” – третя робота молодого режисера Дем’єна Шазелла. Попередня його картина “Одержимість” здобула чимало найпрестижніших кінопремій, зокрема одразу три “Оскара”. “Ла-Ла Ленд” отримав 14 номінацій на “Оскар”. Це третій фільм в історії премії, який отримав такі приголомшливі результати, повторивши успіх “Титаніка” і “Все про Єву”. У результаті отримав шість нагород: “Найкращий режисер”, “Найкраща акторка”, “Найкращий оператор”, “Найкраща оригінальна музика”, “Найкраща пісня”, “Найкращий художник-постановник”.

На перший погляд, це проста історія, яка говорить про вічне. Головні герої – молодий музикант (Раян Гослінг), перебивається випадковими заробітками, мріючи відкрити свій клуб, і юна актриса (Емма Стоун), що старається пробитися в цинічному світі Голлівуду, працюючи в кафе на одному із знімальних павільйонів. Майже хрестоматійно фільм розповідає історію знайомства, історію любові. Але, в першу чергу, він про вибір, про компроміси в стосунках і творчості.

“Свінгери”, 2018

Заможний бізнесмен Ігор нудьгує в компанії своєї дівчини Ілони — гламурної “світської левиці”, яка більше за нього самого любить його гроші й хоче стати дизайнером піжам за його рахунок. Тим часом у хрущовку повертається з роботи лікар-пульмонолог Андрій. Його дружина працівниця паспортного столу Ірина в халаті та бігудях вимагає сексу, на який у нього немає ані сил, ані бажання. 10 років рутини в шлюбі вбили будь-яку пристрасть у цій пари. Аби втамувати свої сексуальні потреби, Ірина мастурбує на фото відомого українського співака Олега Винника.

Ігор та Ірина підбурюють своїх партнерів вдатися до сексуального експерименту — свінгерського вечору. Тим часом 30-річну вчительку англійської мови Свєту виставив оголеною на балкон коханець, коли його дружина раптово повернулася до квартири. Урятувати й обігріти її може тільки сусід по балкону Денис. Але вечір перестає бути млявим, коли на порозі в Дениса з’являється продюсер Едуард.

“Брудні танці”, 1987

Насправді культова романтична комедія з Дженніфер Грей і Патріком Свейзі. Сюжет оповідає про молоду жінку, яка закохується в інструктора з танців на курорті. Фільм заснований на власній історії сценаристки Елеанор Бергштейн. Це був перший фільм, який продав понад мільйон копій домашнього відео. А його знаменитий саундтрек (I’ve Had) The Time of My Life виграв “Золотий глобус” і “Оскар” за найкращу оригінальну пісню, а також премію “Ґреммі”.

“Пропозиція” (“Освідчення”), 2009

Ендрю Пекстон давно мріє про посаду редактора у великому видавництві, в якому він працює всього лише помічником жорсткої і деспотичної Маргарет Тейт. Але, здається, доля усміхається йому. Маргарет — громадянка Канади, і коли її робоча віза закінчується, їй загрожує депортація на батьківщину. Вона не має наміру втрачати хорошу роботу, і вигадує план — Ендрю повинен одружитися на ній.

“Красуня”, 1990

Ще одна легендарна романтична комедія з Річардом Гіром і Джулією Робертс у головних ролях. Сюжет фільму оповідає про голлівудську секс-працівницю, яку наймає багатий бізнесмен для супроводу на кількох заходах і зустрічах. Назву фільму “Красуня” взято з пісні Oh, Pretty Woman Роя Орбісона. Спершу фільм задумували як похмуру застережливу історію про класову нерівність і секс-роботу в Лос-Анджелесі, але згодом переосмислили в романтичну комедію з великим бюджетом. Попри те, що стрічка мала змішані рецензії, Робертс отримала премію “Золотий глобус” і номінацію на премію “Оскар” за найкращу жіночу роль.

“Секс по дружбі”, 2011

Джеймі — молода, красива дівчина, яка працює агентом з підбору персоналу (хедхантером) і живе в Нью-Йорку . Ділан Харпер — автор популярного блогу з Лос-Анджелеса , якого Джеймі пів року вмовляла спробувати піти на посаду арт-директора відомого журналу “GQ”. Джеймі зустрічає Ділана в аеропорту, супроводжує його на співбесіду, а після вдалого його завершення показує Ділану Нью-Йорк і відзначає з ним успішне працевлаштування.

“Охоронець”, 1992

Колишній співробітник служби безпеки президента наймається охоронцем популярної співачки, яка регулярно отримує листи з погрозами. Між ними спалахує кохання, яке заважає герою виконувати свої обов’язки. Однак побоювання за життя своєї підопічної в результаті переважають над почуттями.

“Коханий з майбутнього”, 2013

Романтична комедія, сюжет якої обертається навколо молодого Тіма Лейка та дівчини Мері. У віці 21 року батько Тіма розповідає сину, що чоловіки в їхній родині вже багато поколінь мають здатність подорожувати в часі. Закоханий юнак, який зазнає постійних невдач з Мері, вирішує знову і знову повертатися в часовому просторі і змінювати деталі першого побачення, які на його думку були неідеальними. Проте одного разу все йде не так, і Тім вирішує своїми силами все змінити на краще.

“Щоденник пам’яті”, 2004

Прекрасна історія кохання простого сільського хлопця Ноя та багатої панянки Еллі, які всупереч погроз батьків розвивають свої стосунки. Проте з часом Еллі прислухається до старших і покидає хлопця. Ной тим часом був на Другій світовій війні. Коли після війни він повертається додому, Еллі вже знаходить собі багатого нареченого Лона. Проте після довгої розлуки Еллі зустрічає Ноя і розуміє, що почуття ще досі не згасли.

Раніше ми розповідали, що можна подивитися у 2021 році. ТОП найочікуваніших фільмів та мультфільмів — за посиланням.

Оксана Симоненко

Нагору