ЖИТТЯ

Школа у Циблях з понеділка відновлює роботу: у ній тепер безпечно

9 лютого міськрайонна виконавча служба закрила Циблівську школу через рішення суду. Вже тоді у закладі усунули майже всі недоліки.

Через порушення пожежної безпеки у школі в Циблях вона не могла приймати дітей. Таке рішення прийняли ще 2 липня минулого року, коли ГУ ДСНС у Київській області виграло суд щодо цього. Законної сили воно набуло у жовтні, а вже в січні 2021-го стало відомо, що за справу береться виконавча служба. Після кількох додаткових перевірок, які ініціювали у Циблях, працівники ДСНС все одно виявили деякі недоліки. Їх у закладі вже майже усунули. Однак 9 лютого школу зачинили до їх повного усунення. Про це повідомляє Інформатор.

Сьогодні на Facebook-сторінці Циблівської ТГ написали, що з понеділка, 22 лютого, школа у Циблях відновлює роботу. 16 лютого працівники ДСНС провели чергову перевірку й не виявили жодних проблем у пожежній безпеці. Тож після дев’яти днів дистанційного навчання циблівські школярі повернуться за парти.

У коментарях до цього поста начальник Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу Державної виконавчої служби Григорій Соколов написав: “Станом на 19.02.21 року Циблівська школа єдина з переліку Переяславських громад, яка усунула порушення визначені згідно з рішенням суду, адже усунути порушення не так легко та швидко по часу, як здається. Голова Циблівської ОТГ спрацював на відмінно! Та наголошую своїми діями в першу чергу попередив та недопустив загрозу життю діток”.

Нагадаємо, що з 15 лютого відновилося навчання в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі. Як воно відбуватиметься, читайте за посиланням.

Віталій Усик

Нагору