ГРОШІ

Як витрачати менше на побутову техніку: п’ять порад

Побутова техніка є невід’ємною складовою кожного сучасного житла: пральні машинки, плити, мікрохвильовки, чайники та багато-багато іншого. Всі ці речі вже давно увійшли до повсякденного життя людини, але при покупці чогось нового ми чомусь все ще відчуваємо стрес. І не дивно, бо хочется знати, на що витрачаються власні кошти.

Інформатор підготував для своїх читачів декілька порад щодо вибору побутової техніки.

Заздалегідь знайте, що вам потрібно

Йдучи в магазин, ви повинні вже чітко розуміти, що вам потрібно і який функціонал у того побутового приладу повинен бути. Звичайно, можна довіритися продавцю-консультанту і підібрати побутову техніку на його смак, але чи буде його вибір збігатися з вашими уподобаннями? Крім цього, іноді в магазинах побутової техніки працюють спеціально навчені продавці, в яких стоїть завдання продати якомога більше певних товарів. І вам пощастить, якщо це недорогий електрочайник або праска, а ось якщо це холодильник, то буде дуже прикро.

Не забувайте про відгуки в інтернеті та онлайн-покупки

Перш, ніж піти в магазин за покупками, знайдіть інформацію в незацікавленому у вас, як у покупці, джерелі. Зайдіть в інтернет і знайдіть відмінності, переваги та недоліки необхідної техніки. Також іноді дуже корисно купляти товари в інтернеті, тому що є шанс, що ви не придбаєте чогось зайвого.

Пам’ятайте про фіктивні знижки та акції

Багато магазинів люблять грати з цінниками. Часто напередодні акції співробітники магазину переоцінюють весь товар, вказуючи трохи вищу ціну від початкової. Потім оголошується довгоочікуваний розпродаж. Завищена ціна на ціннику перекреслюється і вказується колишня ціна до переоцінки. У покупця створюється помилкове враження, що він купив побутову техніку вигідно, але насправді він придбав її за звичайною ціною. Також часто магазини оголошують знижки на весь асортимент, вішаючи на вхід яскравий банер. Клієнт кидає всі справи і приходить, але виявляється що знижка поширюється тільки на весь асортимент фільтрів для води, а йому потрібен холодильник. Так як людина вже в магазині, щоб не витрачати час, він купує те, що йому потрібно за звичайною ціною.

Уцінені товари брати досить вигідно

Купівля зниженої в ціні з тих чи інших причин техніки може заощадити вам від 10 до більш ніж 50 відсотків від роздрібної ціни на неї. Більшість магазинів пропонують подібну продукцію не тільки у відділеннях, а й в інтернеті на своїх сайтах. Якщо той чи інший вид техніки, який ви хочете придбати, має тільки косметичні ушкодження, на кшталт подряпин або вм’ятин, які при цьому абсолютно ніяк не впливають на їхню працездатність, то це один з найкращих варіантів заощадити на покупці.

Дізнайтеся про статистику

Купуючи побутову техніку, ви повинні поцікавитися, скільки було продано приблизно таких моделей в тому магазині, де ви купуєте, скільки було повернень або скарг. Зрозуміло, що не завжди ви можете сподіватися на правдиву відповідь, але все ж запитати варто. Уважно ознайомтеся з характеристиками приладу, з принципом його роботи і як правильно за ним доглядати. Поцікавтеся, чи надається на обраний вами прилад гарантія і на які види несправностей.

Нагадуємо, у переяславському собачому притулку наразі утримують 67 собачок. Цуценята Модель, Маска, Веснянка та Пепсі — сестрички. Їх нещодавно підкинули до притулку. Познайомитися ближче з ними можна за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору