ЖИТТЯ

Приєднайтеся до екологічного флешмобу “Дерева замість квітів”: які умови участі

Екологічний флешмоб “Дерева замість квітів” на територіях шкіл Київщини проводиться вже вдруге. Приєднуйтеся до саджання дерев задля очищення повітря та озеленіння місцевості вже 20 березня.

Другий екологічний флешмоб “Дерева замість квітів” відбудеться в рамках проєкту “Озеленіння України” за підтримки ГО “Смарт Сіті Хаб” вже 20 березня. Цей флешмоб створено для шкіл Київщини, але приєднатися до нього можуть всі охочі. Про це повідомляє Інформатор.

Поштовхом до впровадження екологічного флешмобу став аналіз якості повітря у школах міста Києва. Як висновок, у повітрі знайшли перевищену концентрацію отруйного газу — оксиду азоту, який спричиняє багато серйозних захворювань. Вперше такий флешмоб провели два роки тому — восени 2019-го. Тоді до команди ГО “Смарт Сіті Хаб” долучилося чимало школярів, батьків, освітян та інших жителів, котрим спільними зусиллям вдалося висадити понад тисячу дерев.

Для участі у другому флешмобі “Дерева замість квітів”:

  1. Заповніть реєстраційну форму.
  2. Поділіться інформацією про акцію з однокласниками, батьками, колегами.
  3. Розкажіть про деталі акції адміністрації навчального закладу та узгодьте породу і кількість дерев та кущів, які плануєте посадити.
  4. За потреби об’єднайтеся у групи для централізованої закупки саджанців та координації дій.
  5. Завчасно підготуйте ділянку біля навчального закладу та всі необхідні інструменти для посадки.
  6. 20 березня посадіть придбані саджанці.
  7. Сфотографуйте висаджені рослини, позначте навчальний заклад та поділіться чудовими світлинами у соцмережах з хештегами #деревазамістьквітів #озелененняукраїни #мільйондеревза24години.

Нагадуємо, що в будинку культури села Дівички встановили більярдний стіл для дозвілля жителів громади. Грати можна безкоштовно, але тільки з 1 квітня.

Юлія Кравченко

Нагору