ЖИТТЯ

Будівництво набережної в Переяславі тепер побачать всі: XataNet встановила камеру

На даху одного з житлових будинків у Переяславі встановили камеру огляду. Це дозволить кожному побачити процес будівництва набережної річки Альта.

27 квітня в Переяславі на вулиці Миру, 4 на даху будинку працівники компанії XataNet встановили роботизовану камеру. Кут огляду камери за умов правильного встановлення — майже 360 градусів. За процесом спостерігали журналісти Інформатора.

Інженер XataNet Олександр Дубина розповів, що ця камера фірми Нikvision коштує близько 20 тисяч гривень. Головна її мета — спостерігання за будівництвом нової набережної, де зараз працюють комунальники міста. Також із неї чудово видно стадіон, який теж планують реконструювати. Вона самостійно буде рухатися навколо осі та фіксувати все навколо. Важливо й те, що камера не зачіпатиме приватні подвір’я, тому особисте життя переяславців залишатиметься особистим.

Співзасновник компанії XataNet Олександр Петруня розповів таке:

— Хочеться дати можливість місту поспостерігати за процесом будівництва набережної: як швидко це робитимуть та наскільки якісно. Функціонал камер дозволяє їй постійно змінювати ракурс огляду, тому видно буде майже все. Відео буде доступне будь-кому на сайті XataNet у розділі “онлайн-камери”. Чому ми це втілили? Для міста ніхто нічого такого не робить, то чому б не зробити нам? Ми ж повинні якось допомагати місту, в якому живемо та працюємо. Це не перша й не остання встановлена камера.

На даху одного з житлових будинків у Переяславі встановили камеру огляду

Головна мета камери — спостерігання за будівництвом нової набережної

Функціонал камер дозволяє їй постійно змінювати ракурс огляду

Інженер XataNet Олександр Дубина розповів, що ця камера коштує близько 20 тисяч гривень

Камера не зачіпатиме приватні подвір’я, тому особисте життя переяславців залишатиметься особистим

З камери чудово видно стадіон, який теж планують реконструювати

Співзасновник XataNet Олександр Петруня розповів про мету встановлення камери спостереження

Процес встановлення можна побачити в нашому відеорепортажі

Ось так камера передає зображення

Нагадуємо, у Переяславі обмежать рух транспорту на дорогах. Офіційна причина – ремонтні роботи. Детальніше про це дізнавайтеся за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору