ГРОШІ

На Переяславщині незаконно виловили 115 кілограмів риби: збитки склали 18 тисяч гривень

Інспектор водної поліції спільно з інспектором-екологом задокументували два випадки незаконного вилову риби на Переяславщині. Сума збитків — 18 тисяч гривень.

Працівники сектору водної поліції Бориспільського району в рамках профілактичної програми “Нерест 2021” зафіксували два факти незаконного вилову риби — на Канівському водосховищі поблизу міста Переяслав та в Хоцьках (Циблівська ТГ) в урочищі Піщанка. Про це Інформатор повідомив ще зранку, посилаючись на дані від відділу поліції №1 (м. Переяслав) Бориспільського РУП.

Затримали зловмисників 4 травня о 22:35 у селі Хоцьки та 5 травня о 4:56 в Переяславі. Сітками вони виловили 115 кг риби, цим завдали збитків на суму понад 18 тисяч гривень. Порушниками виявилися 58-річний житель Переяслава К.В. (у Переяславі) та 69-річний житель смт Баришівка Броварського району С.М. (у Хоцьках).

За цією справою відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Стаття передбачає позбавлення волі строком до трьох років.

Зазначимо, що нерестова заборона на вилов риби триватиме на Київщині із 1 квітня до 29 червня. Однак на озерах та затоках ці обмеження закінчаться 9 червня, а у всіх річках та їхніх кореневих водах – 20 травня.

Фото з місця події

Нагадуємо, протягом доби 4 травня переяславські поліцейські мали 18 викликів. Що траплялося у нашому місті та навколишніх селах.

Юлія Кравченко

Нагору