ЖИТТЯ

Де в Переяславі можна влаштувати фотосесію: сім цікавих ідей

Часи одноманітних фотографій біля пам’ятників залишилися в минулому — і ми ні краплі не шкодуємо. Не дивно, що локацію для фотосесії іноді знайти навіть важче, ніж відшукати гарного фотографа. У будь-якому, навіть маленькому місті є багато локацій, де можна влаштувати фотосесію. Потрібно тільки озирнутися.

Якість та художність фотографій залежать від місця зйомки. Важливо пам’ятати, що фотосесію можна влаштувати майже будь-де, і ви, певно, знаєте безліч вдалих локацій. Ми склали список із семи більш-менш небанальних місць, де ви можете втілити ідеї для власної фотозйомки. Інформатор вирішив довести, що Переяслав — це не тільки Вознесенський собор, музей просто неба, “Серце Переяслава” та розпіарена гойдалка поблизу “Славутича”.

БУДІВЛЯ ПОДАТКОВОЇ

Ця будівля одна з найпривабливіших у Переяславі. Вона часто притягує погляд тих, хто вперше бачить наше місто вживу, оскільки має цікавий вигляд та ще й розташована майже в центрі міста. Більше про податкову як будівлю ви можете дізнатися тут. А про подальшу долю цього витвору архітектури читайте за цим посиланням.

Погляд буває різним, все залежить від локації

СТАРА ГРЕБЛЯ

Туристично-етнографічний комплекс “Стара Гребля” розташований одночасно ніби в місті і за його межами. Влітку переяславці вибираються сюди, щоб покупатися в річці Трубіж і відпочити. А зараз, поки купальний сезон ще не відкрився, людей на “Старій Греблі” небагато, тому можна сміливо влаштовувати там фотосесію. Якщо ви хочете перевтілитися в образ із минулих століть, то це місце посприяє вам у цьому.

Взаємодійте з об’єктом на локації

КОЛИШНЄ ВІЙСЬКОВЕ МІСТЕЧКО

Зовсім скоро територію колишнього військового містечка очистять, і всі старі напівзруйновані будівлі зникнуть. Більше про плани на цю територію ви можете дізнатися за посиланням. Однак зараз ви маєте трохи часу на те, щоб влаштувати тут фотосесію. Чудовим варіантом буде фотосесія в стилі гранж. Гранж — певно, один із найбільш неоднозначних та неординарних стилів, який з’явився на переломі 80-90-х років минулого століття. Якщо сказати простіше, то гранж — антипод гламуру. Забудьте про яскраві, блискучі і вишукані вбрання та атмосферу розкоші. Цей напрямок більш грубий, брутальний, часто похмурий і меланхолійний. Для фото в стилі гранж властиві розмиті контури і приглушені темні відтінки.

Не потрібно забувати й про безпеку

ФОТО НА МОСТАХ

Мостів у Переяславі багато (їх точно вистачить для реалізації ваших ідей!). Впевнені, що ідея проведення фотосесії на мосту не раз вас відвідувала. Чи згодні, що це оригінальна думка, яка дозволить створити атмосферні фотографії в будь-якому стилі? Міст на Леваді, на Підварках чи на “Старій Греблі” — кожен із них унікальний і має власний особливий антураж. Та не дивлячись на простоту ідеї і легкість реалізації, фотозйомка вимагає детальної підготовки. Передусім слід вибрати правильну локацію, потім продумати концепцію фотосесії, а також вибрати образ.

Кадри здалеку мають особливий таємничий вигляд

МУЗЕЙ СКОВОРОДИ

У Переяславі багато музеїв, але основа локація для більшості аматорських і професійних фотозйомок — музей просто неба. Втім, не треба забувати про красу інших музеїв міста — Меморіального музею Сковороди або музею “Заповіту”. На територію не завжди пускають просто так, але завжди можна домовитися. Ми відвідали подвір’ямузею Сковороди. У цій локації є чудова можливість створити вишукані кадри.

Погляд у камеру не завжди грає на руку

КАПЛИЧКА

Напівзруйнована капличка, яку змальовував Тарас Шевченко зовсім скоро переживатиме реставрацію. Вона розміщена на території колишньої військової частини, але створює зовсім іншу атмосферу. Більше про цю капличку можна почитати тут. На цій локації ви навряд чи зробите фотосесію в стилі гранж, але втілити образ історичної постаті часів XIX століття — запросто! Пограйтеся з тінями, з емоціями на обличчі і, звісно ж, із образами.

Зацікавтеся місцем і вживіться у свою роль

РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЯ ТА НЦК

Будівля колишньої райдержадміністрації приваблює перш за все колонами. Такі споруди дозволяють втілювати цікаві зйомки як професійним фотографам, так і тим, хто займається цим лише для душі. Також гарним варіантом для фотосесій стануть двері мистецького центру (колишнього Народного центру культури “Зустріч”). Особливо красиві знімки там можна отримати восени, якщо вдягати одяг у коричневих, шоколадних і кавових тонах.

Фоном може стати будь що, головне — правильно сфотографувати

Крім погляду важливу роль грає ще й поза

Переяслав пахне цвітом вишень, випічкою та кавою. В сонячні дні він мотивує та додає сил, а ввечері надихає, розслабляє та наштовхує на філософські роздуми. Це особливо відчувається, коли звертаєш увагу на деталі. Фоторепортаж на цю тему можна побачити тут.

Юлія Кравченко

Фото: Юрій Товкайло

Нагору