ЖИТТЯ

Фотосесії, коні, кози та TikToK: як минув гранд-фінал конкурсу TOP FACE PEREIASLAV

Фіналістки конкурсу краси TOP FACE PEREIASLAV зробили все від себе залежне для перемоги. Вчора для них влаштували фотосесії, записали відеопрезентації та провели зйомки для TikTok.

Настав гранд-фінал конкурсу краси TOP FACE PEREIASLAV. До цього етапу пройшли 5 учасниць із 44 зареєстрованих. Анастасія Черней із Переяслава, Ілона Горобей з Дніпропетровщини, Юліана Козьмін із Черкащини, Анастасія Мірошніченко із Києва, Єлизавета Маслюкова з Переяслава змагаються за перемогу в розмірі 3 тисяч гривень. Вчора, 11 травня, вони знімалися у тематичних фотосесіях в музеї просто неба (фотограф – Олег Чемерис, оператор – Олександр Артюх), ідеї для яких самі ж і придумали. Кожна мала лише одну годину для реалізації. Також вони розповіли про себе, а ближче до вечора вже у місті переяславська блогерка Ірина Коляденко (Дєвушка Іра) допомогла їм зняти цікаві життєві відео для TikTok. Журналісти Інформатора провели цей день із дівчатами. Що цікавого вони нам розповіли.

Єлизавета Маслюкова, 21 рік

Займається вокалом, навчається в Київській академії Глієра та переяславському університеті. Викладає спів для дітей та дорослих, працює в Центрі культури та мистецтв у Переяславі. Пише пісні та вірші.

Чому бере участь в конкурсі? Я неймовірно творча людина, дуже багато енергії, а під час карантину вона накопичилася. І тут виник такий конкурс. Думаю: “Угу, тут можна втілити всі свої ідеї”. Ось настав той день, коли дівчата можуть себе проявити. Я шукала реквізит для фотосесії в бабусь на горищах, на вулицях, вчора до третьої ночі плела вінок із сіна.

Про фотосесію. У мене було чотири образи. Перший – вольової українки в чорно-синій плахті, білій сорочці з блакитною стрічкою верхом на коні. З цим допомогли Микола Гура та Андрій Черновський, надали аж трьох коней. Наступний образ – українка-селянка, трудівниця. Ще був образ відьми, знахарки чи то ворожки: на плечі чорна кішка, в хатинці знахарки “на курячих ніжках”. Четвертий – образ мавки.

Чому має перемогти? Я вважаю, що кожна учасниця має право на перемогу. Кажуть, головне – не перемога, а участь. Не можна прямо сприймати ці слова, треба горіти, хотіти перемогти, щоб цей шлях виявився цікавим, сповненим енергією та запалом, а кожен глядач вже вибере для себе переможницю. А я переможниця сама собі, бо втілила свої ідеї завдяки такому неймовірному конкурсу.

На що витратить 3 тисячі? Хочу модернізувати свою вокальну студію в ЦКМ. Купити якісь нові “фішки” для діток, з якими працюю.

Анастасія Мірошніченко, 20 років

Хоча народилася в Переяславі, зараз проживає в Києві. Працює адміністратором в салоні краси та водночас займається проєктами SMM.

Чому бере участь в конкурсі? Мені надіслала оголошення сестра і сказала: “Ти точно маєш туди піти”. Раніше я не брала участі в таких конкурсах у нашому місті, лише в Києві в університеті змагалася в конкурсах краси.

Про фотосесію. Я обрала для себе ремесло мельника, головним реквізитом було борошно. Знімалася першою з дівчат із самого ранку. Ми дуже швидко включилися в роботу. Загалом сподобалося, але проглянула фото й зрозуміла, що були певні недоліки.

Чому має перемогти? Я кайфую від самого процесу: від зйомок, від цього інтерв’ю, від спілкування з людьми. Я познайомилася з багатьма. Якщо я виграю, це стане приємним бонусом.

На що витратить 3 тисячі? Я не думала про матеріальний виграш, а лише про емоції, які отримаю. Не проблема, куди витратити гроші, головне, щоб вони були.

Юліана Козьмін, 21 рік

П’ять років живе в Переяславі, навчається в місцевому університеті на “дошкільній освіті”. Працює в піцерії “Пепероні”.

Чому бере участь в конкурсі? Довго наважувалася на подібний експеримент, але постійно не вистачало сміливості. Однак цього разу остаточно вирішила спробувати щось нове, вийти із зони комфорту. Мене підтримали друзі та рідні.

Про фотосесію. Зйомка мені дуже сподобалася, було весело, колоритно. Я фотографувалася в образі україночки у квітах, біля хатини, біля соломи, із глечиком біля річки. У такому образі я ще не опинялася.

Чому має перемогти? Не скажу, що я краща за всіх, конкурентки гідні. Для себе я вже перемогла. І для своїх людей завжди буду найкращою.

На що витратить 3 тисячі? Люблю подорожувати, тому хочу поїхати в якесь місто України, де ще не бувала.

Ілона Горобей, 23 роки

Живе у Києві, родом із Вільногірська, що на Дніпропетровщині. Працює тьютором в гімназії А+.

Чому бере участь в конкурсі? Мені запропонували взяти участь, подумала: “Та ні, не моє”. А згодом вирішила, що все-таки карантин, нічого нового в житті не відбувається, тому пішла ва-банк і отримала класні емоції. Подібний досвід у мене вже був, маю титул королеви університету 2018 року, а торік отримала перемогу в “Міс карантин”.

Про фотосесію. Про цю зйомку я мріяла дуже давно. Хотілося приміряти на себе образ справжньої української дівчини. У мене була червона спідниця, вишиванка, якій понад 70 років (вона належить прабабусі мого хлопця). У мене у фотосесії також брав участь півник.

Чому має перемогти? Я щира, відкрита, люблю подорожувати. Переяслав став для мене другою домівкою. Я тут кайфую, хочу ділитися з людьми гарним настроєм, класними фотками. І взагалі я мила дівчинка.

На що витратить 3 тисячі? Не просто потрачу, це однозначно. Передусім віддячу людям, які мені допомагали, може, якийсь невеличкий могорич буде. Але більшу частину відкладу на плани, які чекають на мене в майбутньому.

Анастасія Черней, 21 рік

Навчається в Київському національному торговельно-економічному університеті на спеціальності “менеджент зовнішньо-економічної діяльності”. Водночас працює адміністратором в ресторані “Ichiro”.

Чому бере участь в конкурсі? Я люблю фотографуватися, люблю сама фотографувати. А тут фотоконкурс – пазлик склався. Чому б і не спробувати свої сили? Тим паче, це перший конкурс краси в моєму житті. Мені скинули посилання, мовляв, ось спробуй.

Про фотосесію. У мене було два образи. Один більш яскравий – у червоній сукні з тюльпанами. А другий образ був із козенятком. Просто гуляла, побачила на “Старій Греблі” козеня, попросила його для фотосесії. Ось так ідея виникла з нічого.

Чому має перемогти? Кожна дівчина має бути впевненою в своїх силах, тож гідні всі серед нас. Але бажання перемогти в мене, безумовно, є. Все, що від мене залежало, я вже зробила – на попередніх етепах, на сьогоднішній фотосесії. Далі вже вирішуватимуть судді та глядачі.

На що витратить 3 тисячі? На подорожі. Тобто ці гроші стануть частиною для реалізації планів та мрій. Хочу до океану.

Один із організаторів конкурсу Іван Рябчук розповів Інформатору, що невдовзі (ймовірно, вже в четвер) фото та відео учасниць з’являться на всіх сторінках проєкту. У п’ятницю зранку розпочнеться голосування у Telegram-каналі проєкту TOP FACE PEREIASLAV. Вже в суботу воно завершиться. А в неділю у “Серці Переяслава” відбудеться офіційне нагородження переможниці та призерок.

Про всі етапи конкурсу, склад журі та призи Інформатор вже розповідав. Пропустили або дещо забули? Переходьте за посиланням.

Віталій Усик

Відео: Юрій Товкайло

Нагору