ЖИТТЯ

У музеї просто неба в Переяславі провели борщ-батл: хто переміг

Сьогодні у музеї просто неба в Переяславі зібралось багато людей. Всі вони приїхали на Переяславський борщ-батл. 

Сьогодні, 22 серпня, у музеї просто неба в Переяславі провели борщ-батл. У ньому взяли участь шість команд, які презентували свої унікальні рецепти борщу. Миску борщу з пампушками можна було скуштувати за 50 гривень. Гості куштували страви, а потім голосували за ту команду, яка сподобалася найбільше. Перемогу здобула переяславська команда “Козаки й козачки”. Детальніше про номінації розповість Інформатор.

  • Найбільше голосів та перемогу у номінації “Борщ-смакота” здобула команда “Козаки й козачки”. Команда приготувала український борщ із грибами. Пригощали також пампушками та узваром.
  • “Кулінарна майстерня циблівської громади” перемогла у номінації “Ситний борщ”.
  • У номінації “Запашний борщ” перемогла команда “Поденькуй борщу”. 
  • Команда “Господині – заповідника богині” перемогла у номінації “Борщ як у мами”. У цієї команди був найбільший казан на 50 літрів, а борщ зварили на багатті. Смаколики до борщу продавали всього за 5 гривень. Тут можна було посмакувати салом, варениками з капустою, ковбасою, квашеною капустою.
  • У номінації “Оригінальний борщ” відзначилась “Родина”. Крім борщу, команда приготувала медові млинці, пампушки та коровай. Всі ці страви безкоштовно додавали до основної.
  • Команда “Кулінарна майстерня Університету Григорія Сковороди у Переяславі” стала найкращою в номінації “Борщ глядацьких симпатій”.

Нагадаємо, що 20 серпня на території ТОВ СП “Нібулон” у Переяславі пришвартувалася величезна баржа, яка доставила 350 тонн херсонських кавунів. Детальніше про подію дізнавайтесь у відеорепортажі. 

Оксана Симоненко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору