ЖИТТЯ

Будиночка для котів на Леваді в Переяславі вже немає: чому його прибрали

Будиночок, який на Спаській Леваді встановили для безпритульних котиків, днями прибрали. Багато людей цікавляться, куди він зник.

2 вересня будиночок для котів, встановлений біля сьомої школи у Переяславі, забрали. Його місцеві активісти встановили ще 29 березня цього року. Детальніше про те, чому будиночка більше немає, Інформатору розповіла Олександра Дем’яненко, яка була однією з ініціаторів його встановлення.

– Коли ми забирали будиночок, деякі люди підходили і просили залишити його, – говорить Олександра. – Будинок планували, як прихисток для дорослих котів, але кожен тиждень ближче до вихідних туди підкидали маленьких кошенят. Але ці кошенята були неадаптовані до такого життя, вони не вміли самі їсти або були хворими. Сам будиночок був не сильно вкопаний, але дуже важкий, тому нам знадобилась допомога. Ми знайшли машину, щоб його перевезти, з нею допоміг Дмитро Черняк. Долучилися також Олег Любченко, Віталій Усик, Ольга Щербак та Ірина Пюра.

Будинок передали в користування жінці, яка опікується дорослими котами. Поставили його біля багатоквартирних будинків. Адресу організатори не розголошують, щоб історія з підкинутими кошенятами не повторилась. Котиків, які залишались на Леваді, передали на перетримку небайдужим людям. Деяких Ірина Пюра забрала на лікування додому. Але ті коти, які жили на цьому місці до того, як поставили будиночок, залишились.

На місці колишнього будиночка залишились котики

Тепер він – на новому місці

Нагадаємо, що 29 серпня в Переяславі минув сильний буревій. Як наслідок – зірвані гілки, обірвані дроти, повалені дерева, а ще знищена гойдалка над Дніпром. Дізнатись, чому гойдалку не відновлюватимуть, ви можете тут. 

Оксана Симоненко

Нагору