ВЛАДА

На ремонт дороги та будівництво в Переяславській громаді виділять додаткові кошти: скільки та на що

На ремонт дорожнього покриття в Переяславі та будівництво в Мазінках виділять додаткові кошти. Скільки та на що саме?

На останньому засіданні виконавчого комітету 14 вересня погодили питання “Про схвалення змін до Програми благоустрою Переяславської міської громади на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням Переяславської міської ради від 29.11.2018, зі змінами”. Інформатор повідомляє, що додаткові кошти виділили на ремонт дорожнього покриття в Переяславі та на будівництво дитячого майданчика селі Мазінки Переяславської громади.

Де саме ремонтуватимуть дороги та скільки додаткових коштів на це виділять:

  • З обласного бюджету виділили 1 млн гривень для проєкту “Капітальне будівництво” в межах Переяславської громади, а саме для ремонту під’їзної дороги на вулиці Набережна, 4 та 6 в Переяславі. Для цього також необхідно залучити кошти з міського бюджету – 361 тис. 766 гривень.
  • З міського бюджету виділять 60 тис. гривень для коригування проєктно-кошторисної документації щодо капітального ремонту частини тротуару на вулиці Богдана Хмельницького в межах Борисоглібської площі та автовокзалу (парна сторона) у Переяславі.
  • З міського бюджету виділять 5 тис. гривень для виготовлення проєктно-кошторисної документації для будівництва дитячого майданчика на розі вулиць Миру та провулку Шевченка в селі Мазінки (Переяславська ТГ). А ще 60 тис. гривень виділять, власне, на будівництво цього майданчика. З інших джерел на будівництво залучать 140 тис. гривень.

Щодо ремонту тротуару в межах Борисоглібської площі під час обговорення висловився й міський голова Вячеслав Саулко:

— Ми зараз вносимо зміни до проєкту, який вже є. Найперше — це розширення дороги, розширення тротуарної бруківки. Всі активні роботи зараз ведуться. Є багато перешкод, які створюватимуть проблеми, наприклад — старі опори, дроти. Але, я думаю, що протягом місяця ми це питання вирішимо.

Нагадаємо, що на засіданні виконкому обговорили також тарифи на водопостачання. Чи залишаться вони однаковими для всіх сіл Переяславської громади, читайте за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору