ЖИТТЯ

У танцювальній школі DanceLife в Переяславі навчають призерів чемпіонатів України та Європи

У танцювальній школі DanceLife можуть навчитись танцювати не тільки діти, а й дорослі. Викладачі з багаторічним досвідом роботи успішно тренують чемпіонів.

Танцювальну школу DanceLife заснували 11 років тому, зараз вона користується великою популярністю – близько сотні вихованців. Розташована у Переяславі на вулиці Сковороди 68/38 (навпроти колишнього будинку культури). Всередині приміщення є два просторі зали. Також зали є у Гайшині та Великій Каратулі. На заняттях можна навчитись десятьох видів танцю. Як з’явилась школа та які має досягнення, Інформатору розповів її засновник Олександр Яночок.

– Почалось все із села Велика Каратуль, мені запропонували набрати групу діток. Згодом діти поїхали на перші змагання, а потім вже ми почали набирати групи в Переяславі. Зал у місті взяли в оренду в 2017 році, він був у дуже поганому стані. В ньому не було світла, опалення, ламінату, грибок на стелі. Робили все з нуля, – зазначив він.

У школі працює два тренери: Олександр та Тетяна Яночки. Тетяна – майстер спорту України з бальних танців (латино-американська програма). Вона викладає в молодших групах: 3-5, 6-7 років. Олександр – майстер спорту міжнародного класу. Тренує групу віком від 7 років і старшу групу. Можна навчитися танцям двох програм: європейської (повільний вальс, танго, фокстрот, віденський вальс і квік-степ) та латино-американської (ча-ча, самба, румба, пасодобль та джайв).

Заняття проводять щоденно з 15:00 до 19:30. Ті, хто готуються до змагань, займаються в понеділок, середу та п’ятницю по півтори години. Молодші групи займаються два рази на тиждень по годині. Також вихованці школи, які їздять на змагання, окрім групових тренувань займаються індивідуально.

– Ми їздили на змагання по всій Київській області – це Бровари, Бориспіль, Ірпінь, Київ, – розповів Олександр Яночок. – Також ми були у Львові, Харкові, Рівному та Івано-Франківську. А за кордон їздили в Білорусь, Польщу, Грецію та Грузію. Зараз плануємо в Кишинів (Молдова) на чемпіонат Європи, який відбудеться 16 жовтня. Також щороку влітку їздимо на збори в селище Ясіня Закарпатської області. На зборах тренуємось 5 разів на день. В один із днів піднімаємось на Говерлу. Серед наших вихованців є чемпіони України, призери Європи, фіналісти чемпіонату світу в категоріях юніори і в класифікації, майстри спорту та КМС.

Контакти тренерів: (093) 750-30-46 Олександр, (093) 575-18-91 Тетяна. 

Першу групу дітей на танці набрали у Великій Каратулі

Діти активно тренуються на заняттях

Перші настанови тренера

Тренування починаються з розминки

Це старша група танцівників і більш професійна

Малеча розпочинає свої заняття танців

Розтяжка – це важлива частина, яку треба зробити перед танцем

У DanceLife можна навчитися танцям двох програм

Зал для тренувань у місті відкрили 11 років тому

Серед вихованців школи DanceLife є чемпіони України та призери Європи

Діти, які їздять на змагання окрім групових тренувань – займаються індивідуально

Школа DanceLife має численні нагороди та кубки

У школі працює два тренери: Олександр та Тетяна Яночки

16 жовтня вихованці школи поїдуть в Кишинів (Молдова) на чемпіонат Європи

Нагадаємо, що 14 вересня в ЗОШ №1 у Переяславі для дітей корисний інструктаж провели поліцейські та рятувальники. Як все проходило дивіться у відеорепортажі. 

Оксана Симоненко

Фото та відео: Едуард Аврамич

Рекламний матеріал

Нагору