ВЛАДА

На вольєри для собачого притулку в Переяславі виділили 200 тисяч гривень: бродячих тварин стане менше

Для потреб собачого притулку виділили 200 тисяч гривень. Незабаром із вулиць Переяслава приберуть близько 50 найагресивніших собак.

Триває облаштування собачого притулку на вулиці Суворова в Переяславі біля заводу “Точмаш”. Наразі в ньому розмістили вже 70 собак. Однак, щоб забрати з вулиць ще більше, необхідні додаткові кошти на вольєри. Тож на останній сесії міської ради 18 листопада виділили 200 тисяч гривень для цих потреб. Про це повідомляє Інформатор.

– Ми дуже вдячні депутату Тетяні Чеботарь, яка опікується безпритульними тваринами в місті, – сказав міський голова Вячеслав Саулко. – Але міська рада також має цьому сприяти. Зараз тваринам замало місця у вольєрах, не вистачає корму. Тому в терміновому порядку виділяємо кошти, щоб можна було добудувати вольєри. Безпритульних тварин у Переяславі має бути якомога менше, а точніше взагалі не бути.

Як зазначила в коментарі Інформатору засновниця ГО “У добрі руки” та депутатка міськради Аліна Римар, у притулку десять вольєрів побудували за благодійні кошти, а ще п’ять перевезли із попереднього пункту перетримки, що на вулиці Богдана Хмельницького. Один великий вольєр зварили із металевого паркану, який розібрали у пункті перетримки.

– Двісті тисяч, які виділили з міського бюджету, має вистачити на десять нових вольєрів. Вартість порахували, виходячи з тої кількості матеріалів, які були необхідні для вже встановлених вольєрів. У це все входить заливка підлоги бетоном, будівництво даху, вольєрна сітка та метал для зварювання. Після добудовування вольєрів ми зможемо забрати з вулиць міста ще щонайменше 50 собак, передусім найагресивніших, – пояснила Римар.

Нагадаємо, що новий притулок розмістили на майже двох гектарах землі. Керівники сільгосппідприємства “Ярос” передали  у користування один із своїх закинутих корівників.

Віталій Усик

Нагору