ЖИТТЯ

24 листопада: який сьогодні день

24 листопада відзначають День еволюції. Цього дня також відбувалися важливі історичні події.

Деталі розповість Інформатор.

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ

Міжнародний день еволюції. Присвячене це свято річниці публікації відомої для широкого загалу праці “Походження видів”, яку написав Чарльз Дарвін 24 листопада 1859 року. Оскільки книга написана не в науковому, а в популярно-публіцистичному стилі, то викликала справжній ажіотаж в суспільстві. Це один з найвагоміших творів в історії науки, який детально та логічно пояснює засади існування життя на планеті та виникнення великого розмаїття флори та фауни. Так з’явилася на світ теорія еволюції, яку згодом стали називати дарвінізмом.

День моржа відзначають щорічно 24 листопада з 2008 року. Заснований був за поданням Всесвітнього фонду дикої природи. Моржі є одними із найбільших ссавців, котрі мешкають в північній частині нашої планети. Заснувавши День моржа, захисники природи намагаються привернути увагу громадськості до проблеми зменшення їхньої популяції та спонукають людей гуманніше ставитися до природи.

Іменини в цей день відзначають Віктор, Вікторія, Степан, Степанида, Максим, Федір.

ПРО ЩО РІК ТОМУ ПИСАВ ІНФОРМАТОР

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

1642 – відкриття Тасманових островів, які і зараз носять назву відкривача-голландця Абеля Тасмана.

1859 – вихід у світ першого тиражу книги Чарльза Дарвіна “Походження видів шляхом природного відбору, або збереження обраних порід в боротьбі за життя”.

1961 – видали Декларацію Генеральної Асамблеї ООН про заборону ядерної зброї.

1963 – смертельне поранення під час перевезення в іншу в’язницю Лі Харві Освальда, єдиного підозрюваного у вбивстві президента США Джона Кеннеді.

1994 – в Україні почала свою діяльність місія ОБСЄ.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ В ЦЕЙ ДЕНЬ

1826 – Карло Коллоді (Лоренціні) (помер в 1890), італійський журналіст і письменник, автор казки “Піноккіо”.

1888 – Дейл Карнегі (помер в 1955), американський психолог, педагог, письменник, автор книги “Як здобувати друзів і впливати на людей”.

1954 – Емір Кустуріца, югославський і сербський кінорежисер, володар двох “Золотих пальмових гілок” Каннського кінофестивалю.

Юлія Кравченко

Нагору