ГРОШІ

У Переяславі можуть підвищити тарифи на вивезення сміття

“Переяслав Буд”, який займається вивезенням сміття у Переяславській громаді, пропонує збільшити ціну на цю послугу.

Зараз послуги з вивезення сміття для Переяслава та сіл громади коштують 30 гривень 50 копійок на одну особу. Однак “Переяслав Буд” у 2022 році хоче підняти вартість до 43 гривень 50 копійок. Повідомлення про намір здійснити коригування тарифів опублікували на сайті міської ради, передає Інформатор.

ТОВ “Переяслав Буд” обґрунтовує пропозицію коригування тарифів такими чинниками:

  1. Збільшення витрат через віддаленість сіл та збільшення території, яку обслуговує ТОВ “Переяслав Буд”. Нагадаємо, що окрім Переяслава до цих територій також входять села Вовчків, Велика Каратуль, Гайшин, Гланишів, Дем’янці, Мазінки та Харківці.
  2. Збільшення мінімальної заробітної плати (з 5000 гривень до 6500 гривень) спровокувало зростання витрат для виплат працівникам заробітної плати.
  3. Зростання вартості електроенергії та палива на 40%.
  4. Коригування тарифу дозволить працівникам належно виконувати свої обов’язки – збирання та вивезення твердих побутових відходів, ліквідації стихійних сміттєзвалищ, підтримання транспорту підприємства у хорошому стані. Також це дозволить замінити та збільшувати кількість контейнерів, встановити додаткові контейнери-сітки та контейнери для скла, які використовуються для роздільного збирання відходів на території громади.

У повідомленні також йдеться, що ТОВ “Переяслав Буд” за 10 місяців цього року сплатило 868 тисяч 209 гривень податків. Підприємство щоденно проводить заходи щодо утримання загальноміського сміттєзвалища у Великій Каратулі площею 5,4722 га.

Нагадуємо, що в Переяславі подорожчав проїзд у таксі. Яка тепер вартість, читайте за посиланням.

Нагору