ЖИТТЯ

Студентські квитки в “Дії” приймаються на рівні з паперовими

Електронні студентські квитки тепер використовуються на постійній основі за допомогою мобільного застосунку “Дія”. Дійсними стануть не тільки електронні версії студентських, а й водійських посвідчень і техпаспортів.

Від 30 грудня 2021 року електронний студентський квиток у застосунку “Дія” приймається на рівні з паперовим. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Міністерство освіти та науки України. 

“Це свідчить про ще один великий крок до режиму без паперів, який є важливим для імплементації Закону “Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг”, прийнятого цьогоріч. Уже успішно сформовано 751 тисячу е-студентських, які стають невід’ємним інструментом сучасних умов”, — повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Дійсними стануть не тільки електронні версії студентських, а й водійських посвідчень і техпаспортів. З 2019 року ці документи використовувалися в межах експериментальних проєктів, які успішно себе зарекомендували. “Цифрові документи набагато безпечніші, ніж паперові. Адже ви не передаєте третім особам свої документи, а лише показуєте їх через QR-код”, – зазначив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Нагадаємо, що нещодавно в переяславському університеті зафіксували національний рекорд. Віталій Коцур став наймолодшим ректором в Україні.

Нагору