ЖИТТЯ

Карантинний базар, рибалки на крижині та вивезення сміття: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Триває лише двадцять перший день війни, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Адже й справді, довоєнні проблеми переважно були досить несуттєвими, а радощам ми не надавали гідного значення. Щоб у цьому пересвідчитися, пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 16 березня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

На базарі у Переяславі продавці не дотримуються карантинних вимог: чи заборонять торги. Рік тому ця тема була дуже резонансною. Голова міськради Переяслава Вячеслав Саулко під час засідання комісії з питань ТЕБ та НС повідомив, що згідно з даними районного управління Держпродспоживслужби та поліції, більшість підприємців частково або повністю ігнорують виконання протиепідемічних заходів на традиційному недільному базарі. Прийняли рішення повідомити про ці порушення директору КП “Переяславський міський ринок” Олександрові Опінку та всім підприємцям. 21 березня представники поліції та Держпродспоживслужби мали провести виїзну перевірку базару на Шкільній із фото- та відеофіксацією.

На Дніпрі на Переяславщині рибалки опинилися на відколотій крижині: відео з місця події. У селі Циблі (Циблівська ТГ) на річці Дніпро шестеро рибалок опинилися на відколотій крижині й не могли самостійно дістатися до берега. Тож рятувальники на надувному човні допливли до них та успішно переправили до берега.

Коли в селах Переяславської громади вивозитимуть сміття. Раніше “Переяслав Буд” займався лише вивезенням ТПВ у Переяславі, але умови співпраці дещо змінилися з появою Переяславської територіальної громади. Тепер же підприємство мало вивозити сміття ще й у селах Вовчків, Гланишів, Довга Гребля, Гребля, Гайшин, Чирське, Харківці, Дем’янці та Мазінки.

Приєднайтеся до екологічного флешмобу “Дерева замість квітів”: які умови участі. А також ми, звичайно ж, замислювалися про екологію. Екологічний флешмоб “Дерева замість квітів” на територіях шкіл Київщини проводився вдруге. Приєднатися до саджання дерев задля очищення повітря та озеленіння місцевості можна було 20 березня. Інформатор розповідав, як зареєструватися для участі.

Скоро ми повернемося до звичного життя, не сумнівайтеся в цьому. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору