ЖИТТЯ

Локдаун у столиці, ДТП з маршруткою, молитва у раді: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Триває двадцять третій день війни, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Адже й справді, довоєнні проблеми переважно були досить несуттєвими, а радощам ми не надавали гідного значення. Щоб у цьому пересвідчитися, пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 18 березня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

У Києві запроваджують локдаун: а що буде в Переяславі. З 20 березня 2021 року у Києві на три тижні запровадили суворі карантинні обмеження. Це було пов’язано з різким зростанням кількості хворих у місті. Київщина і відповідно Переяслав тоді залишилися в “помаранчевій” зоні. Однак, як повідомив Інформатору, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Віктор Жарко, ситуація в області та нашому місті, зокрема, ускладнювалася.

У Переяславі в міську маршрутку в’їхав легковик: відео. У Переяславі на зупинці міського транспорту поблизу ЗОШ №4 легковий автомобіль Volkswagen в’їхав у задню частину міського автобуса маршруту №7. Ніхто не постраждав.

На Переяславщині пограбували житловий будинок. До служби “102” надійшло повідомлення про крадіжку в житловому будинку в селі Пристроми Студениківської ТГ. Невідомі особи пошкодили двері, щоб проникнути всередину. Що винесли злодії, не повідомляли. На подвір’ї виявили сліди вочевидь від великого авто.

Сесії міської ради Переяслава відтепер розпочинатимуться молитвою. 18 березня восьме засідання сесії міської ради Переяслава досить неочікувано розпочалося із молитви “Отче наш”, яку прочитали представники Ради церков Переяславщини. Просили Бога благословити голову громади та всіх депутатів для успішної роботи задля жителів міста. Також дякували Богу, що у Переяславі головою став Вячеслав Саулко. Весь цей процес тривав близько п’яти хвилин. Міський голова зазначив, що тепер кожна сесія у Переяславі розпочинатиметься саме так. Однак після неоднозначної реакції містян у соцмережах чи то з якихось інших причин більше так сесії не починалися.

Переяслав у мемах: базар на карантині, рибалки на крижині, Альфа Центавра чи Сонце. А ще рік тому ми не втомлювалися жартувати. Наприклад, підготували цілу добірку мемів. Ось один із них – на актуальну тему. Голова Переяславської ТГ Вячеслав Саулко повідомив, що на недільному базарі продавці не дотримуються карантинних вимог. Йде до того, що підприємцям взагалі заборонять торгувати. Цим часом працівники міської ради:

І пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору