ЖИТТЯ

“Червона” зона, тепломережа та успіх “акул”: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Минув місяць повномасштабної війни, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 24 березня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Переяслав у “червоній” зоні: як жителі міста ставляться до посилення карантину. Торік 24 березня Київська область увійшла до “червоного” рівня епідемічної небезпеки. На території області заборонялося, зокрема, приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, робота закладів громадського харчування, крім доставки та “на виніс”, діяльність непродовольчих ринків. Ми запитали у жителів міста, як вплинуло посилення карантину на їхнє життя та як вони поставилися до обмежень.

Що буде, якщо у “червоному” Переяславі ходити надворі без маски. Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Переяславської міськради Віктор Жарко розповів Інформатору таке: “Якщо ви йтимете вулицею й навколо не буде людей, то маску можна не вдягати. Штрафи має право накладати поліція та Держпродспоживслужба. У якому випадку це робиться? Якщо людина без маски в магазині, на ринку, в місцях, де є якесь скупчення людей (хоча зараз і заборонені різного виду заходи)”.

Переяслав візьме у власність тепломережу, якщо за неї погасять багатомільйонний борг. Київська обласна рада хотіла передати на баланс Переяславської ТГ тепломережу. Вона тоді мала борг 62 мільйони гривень. Звичайно ж, наші депутати не збиралися її приймати у такому стані. Передача була можливою лише після повного погашення боргів. Однак КП “Переяслав-Хмельницьктепломережа” все-таки прийняли на баланс нашої громади вже цього року. Залишився борг у сумі понад 27 мільйонів, який підприємство мало погасити протягом шести років.

Юні “акули” з Переяслава вибороли десять медалей на всеукраїнських змаганнях із тхеквондо. 20 березня 2021 року в Гребінках на Полтавщині відбувся відкритий всеукраїнський турнір TAEKWON-DO “KING CUP” — KOROL TEAM. Вісім спортсменів переяславського клубу “Акула” здобули 10 медалей на змаганнях.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору