ЖИТТЯ

На Переяславщині від сказу мають щепити майже 9 тисяч собак та котів

Щеплення від сказу – це дуже важливо. Особливо у воєнний час, коли тварини, які переносять хворобу, можуть мігрувати.

У 2022 році Переяслав-Хмельницька районна державна лікарня ветеринарної медицини запланувала провести щеплення 4700 собак та 4050 котів на території Переяславщини. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на допис у Facebook-спільноті лікарні ветмедицини.

У дописі наголошують на важливості щеплень, просять усіх власників домашніх тварин не нехтувати цим правилом. Крім того, зауважують, що зона відчуження ЧАЕС потрапила у бойові дії, що могло посприяти міграції диких м’ясоїдних (вовки, лисиці) тварин у наші ліси. Це призведе до збільшення їхньої популяції у нашій зоні, а також до погіршення ситуації зі сказом.

Лікарка з Переяслав-Хмельницької РДЛВМ розповіла Інформатору, що в мирний час вони щеплювали тваринок прямо вдома. Під час війни лікарня приймає звернення громадян щодо щеплення їхніх улюбленців за цим контактним номером (04567) 5-66-42 або особисто за адресою вулиця Ярмаркова, 51 у Переяславі.

– Ми ще не маємо точного режиму роботи, але знаємо одне – тваринам ніколи не відмовляємо. Вакцина в наявності є, – говорять у ветлікарні.

Минулого року на Переяславщині зафіксували три випадки сказу. 30 березня у селі Пологи-Вергуни (Ташанської ТГ) виявили скажену лисицю, а 31 серпня у Переяславі на людей кидався скажений кіт. Востаннє сказ фіксували у мертвої лисиці – це було в селі Ташань (Ташанської ТГ) 22 вересня.

Нагору