ЖИТТЯ

Господарі погасили свій будинок, зловмисники виловили 115 кілограмів риби: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад два місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 5 травня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

У Переяславі загорівся будинок: господарі гасили вогонь самотужки. 4 травня минулого року до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про загоряння приватного житлового будинку на провулку Інтернаціональний у Переяславі. На гасіння пожежі відправили вісьмох працівників 27-ї ДПРЧ. Але вогонь власники домівки погасили з допомогою підручних засобів. Розвідка виявила, що зайнявся утеплений фасад будинку. Ніхто в цій пожежі не постраждав.

На Переяславщині незаконно виловили 115 кілограмів риби: збитки склали 18 тисяч гривень. Працівники сектору водної поліції Бориспільського району в рамках профілактичної програми “Нерест 2021” зафіксували два факти незаконного вилову риби — на Канівському водосховищі поблизу міста Переяслав та в Хоцьках (Циблівська ТГ) в урочищі Піщанка. Затримали зловмисників 4 травня о 22:35 у селі Хоцьки та 5 травня о 4:56 в Переяславі. Сітками вони виловили 115 кг риби, цим завдали збитків на суму понад 18 тисяч гривень.

Знову вшанували героїв Холодного Яру: на фестивалі виступив гурт “Дівчата” з Переяслава. Торік 1-3 травня на Черкащині відбулось щорічне вшанування героїв Холодного Яру. Від Переяславської громади долучився гурт “Дівчата”.

Сергій Обертій з Переяслава здобув другу перемогу в “Махачі”: відео. 4 травня 2021 року на Youtube-каналі Mahatch вийшов черговий випуск ліги кулачних боїв. Свій другий бій провів переяславець Сергій Обертій на прізвисько “Роберт”. Його суперником став дебютант Олександр Сидор на прізвисько “Скат” із Мукачевого. Зійшлися бійці в 1/32 фіналу гран-прі в середній вазі.

За дві хвилини першого раунду хлопці так відгамселили один одного, що в крові були не лише їхні обличчя, а й тіла. Якби ця бійня протривала довше, то могла б бути небезпечною для здоров’я спортсменів. Однак у куті Олександра Сидора під час першої перерви прийняли рішення зупинити поєдинок через розсічення брови свого бійця.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору