ЖИТТЯ

День пам’яті, п’яний водій та палаючий автомобіль: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад два місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 8 травня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Вірш “дитини війни”, живий Гімн та сльози дощу: як у Переяславі відзначили День пам’яті та примирення. Торік 8 травня у Переяславі відзначили День пам’яті та примирення. Дощ не завадив зворушливим урочистостям на центральній площі міста. Від 50 до 85 мільйонів людей загинули під час Другої світової війни. Понад 7 мільйонів українців воювали у складі армії СРСР, 45 тисяч у складі армії Великої Британії та Канади, 120 тисяч – Польщі, 80 тисяч – США, 6 тисяч – Франції, 100 тисяч брали участь у Визвольному русі в самій Україні. Саме цих людей передусім вшановували на центральній площі Переяслава.

У Переяславі загорівся автомобіль: причини невідомі. 7 травня 2021 року ввечері до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про загоряння автомобіля в Переяславі на вулиці Магдебурзького права. Пожежники виявили, що горить автомобіль “Таврія”. Постраждалих не було. Автівка стала непридатною.

“Їхав утомлений”: на Переяславщині поліція зупинила п’яного водія. Того ж дня по обіді на 84-му кілометрі траси Київ-Харків-Довжанський (поблизу села Семенівка Студениківської ТГ) поліція зупинила 51-річного водія вантажівки DAF. Він порушував правила дорожнього руху. Спілкуючись з правопорушником, працівники поліції виявили в нього ознаки сп’яніння. “Їхав утомлений”, – саме так пояснив патрульним свій стан водій вантажівки. Тест на вміст алкоголю в організмі пройти погодився. Він показав 2,6 проміле (а це в 13 разів вище за допустиму норму).

Переяслав в деталях: спробуйте впізнати відомі місця. Інформатор вирішив нагадати своїм читачам про весняну красу Переяслава. Запропонував подивитися на фото й спробувати здогадатися, які саме місця на них зображені.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору