ЖИТТЯ

Конфлікт через понтон та смертельна ДТП: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад два місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 11 травня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Вячеслав Саулко хоче вивезти техніку із військового містечка в Переяславі: гендиректор НІЕЗ викликав поліцію. Торік 6 травня на території колишнього військового містечка в Переяславі провели чергову толоку. Традиційно випилювали чагарники, а працівники ВУКГ готували до транспортування військовий понтон, який розміщується прямісінько біля Вознесенського собору. Наступного дня, вочевидь, його збиралися перевезти до Меморіалу Слави. Однак генеральний директор НІЕЗ “Переяслав” Олексій Лукашевич викликав поліцію до собору. Він повідомив, що виникла конфліктна ситуація: приїхали міський голова та його заступник, нічого не пояснюючи, хотіли вивезти понтон. Дозволів від Міністерства культури не мали. Як відомо, згодом ситуацію владнали, а територію військового містечка вже розчистили повністю.

На Переяславщині авто врізалося в дерево: загинула людина. 11 травня ввечері до рятувальників надійшло повідомлення від чергового поліції про ДТП поблизу села Ташань (Ташанська ТГ). Автомобіль ВАЗ-2107 врізався в дерево, у ньому були люди, тож була необхідна деблокація. Крім рятувальників, викликали ще й швидку допомогу з Переяслава. Пасажирку 1988 р.н. забрала карета швидкої. Інша людина 1983 р.н. не вижила. Тіло направили до моргу в Переяславі.

ДТП у Переяславі: на розвилці зіткнулися чотири автомобілі. Днем раніше на в’їзді до Переяслава з боку Черкас на розвилці біля заправки БРСМ сталася ДТП. Зіткнулися чотири авто: ЗАЗ Vida, Fiat, Renault та Lexus. Ніхто не постраждав. Поліція склала протокол на жителя Черкас 1955 р.н. за статтею 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху). За кермом якого саме автомобіля він був, не повідомлялося.

Де в Переяславі можна влаштувати фотосесію: сім цікавих ідей. Фотосесію можна влаштувати майже будь-де, і ви, певно, знаєте безліч вдалих локацій. Ми склали список із семи більш-менш небанальних місць, де ви можете втілити ідеї для власної фотозйомки.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору