ЖИТТЯ

На Переяславщині помер письменник Іван Шпиталь: йому було 90 років

Помер поет, прозаїк та публіцист Іван Шпиталь. Це сталося 13 травня.

Вчора, 13 травня, помер відомий на Переяславщині письменник, гуморист, публіцист Іван Шпиталь. Йому було 90 років. Про у Facebook повідомив його колега Миколи Чиркова, передає Інформатор.

Іван Шпиталь народився у селі В’юнище (нині затоплене), проживав у селі Циблі на Переяславщині. У 1957 році закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка. Працював у редакції газет “Прапор перемоги”, “Закарпатська правда”, “Вечірній Київ”. Десять років був науковим редактором щорічника “Наука і культура”.

Має великий як поетичний, так і прозовий творчий доробок. У 2019 році друком вийшла його трилогія історико-публіцистичних творів “Україна перед Богом і перед світом”. Іван Шпиталь був членом Національної спілки письменників України і Національної спілки журналістів України. Він автор книжок сатири та гумору, багатьох публіцистичних статей, нарисів, рецензій, наукових розвідок. Для дітей Іван Шпиталь написав повісті й казки (“Рік Бобра”, “Зустрінемось на Білому Озері”, “Лана”, “Маленька господарка лісу”). Загалом перу Івана Шпиталя належить більше двох тисяч публікацій.

Нагадуємо, що 11 травня суд продовжив обвинуваченому у вбивстві 5-річного переяславця Кирила Тлявова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Деталі – за посиланням.

Нагору